Magazín: Inspirujte se: kamenné obklady v interiéru

Inspirujte se: kamenné obklady v interiéru

27. ledna 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Hledáte přirozené, ale přesto originální řešení pro svůj dům či byt? Obklady máme většinou spojené s dlaždicemi, a tak s koupelnou či kuchyní. Kamenné obklady se ale nejvíce hodí do obývacích pokojů či ložnic, mrkněte se na několik skvělých fotografií a přečtěte si více informací.

obklady-kamenne-v-jidelne
zdroj obrázku: curated.ru/wp-content/uploads/2013/02/the-design-work-of-studio-osiris-hertman-01.jpg

Unikátní vzhled a skvělé vlastnosti - to charakterizuje kamenné obklady v přírodní i umělé formě. Zateplíte s nimi fasádu, obložíte krb, ale dají se stejně dobře použít i pro ozdobu interiéru - ložnice, obývacího pokoje, koupelny i chodby. Obliba přírodních materiálů jako je dřevo a právě kámen každý rok rapidně stoupá, hlavně díky příjemným barvám i skvělým vlastnostem, které zaručují kvalitu na několik desítek let.

kamenny-obklad-obyvaci-pokoj
zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/571886852662021325/

Moderní trend současnosti

Díky přírodním materiálům převládá v interiéru příjemné a klidné prostředí. Kamenné obklady jsou hlavně velmi orginální - snad ani jeden obklad nebude svým povrchem, a budete-li chtít, i šířkou, úplně stejný. A nejen to, každý se může lišit zbarvením i strukturou. Z každé strany bude stěna z kamene vypadat jinak, a to je právě nesmírná výhoda.

obklad-krbu-kamen
zdroj obrázku: svetainiukurimas.co/wp-content/uploads/2016/01/interior-design-on-wall-at-home-architecture-interior-modern-home-design-ideas-with-stone-walls-decor-on-home-design-very-nice-1024x768.jpg

Proč si kamenné obklady rozhodně pořídit?

Jak už jsme zmínili, kámen vydrží několik desítek let, je odolný, a tak i když do něj investujete vyšší částku, můžete si být jisti, že se vám v průběhu let vrátí. Kámen je i barevně stálý, takže se nemusíte bát žádných nepříjemností ani při důkladném úklidu stěny. Z pohledu bezpečnosti je tento materiál ohnivzdorný.

Na druhou stranu, rozhodně počítejte s tím, že instalace kamene je náročnějšího rázu - musí se připravit kvalitní podklad, protože má vysokou hmotnost.

dva-obrazky-kamenne-obklady
zdroje obrázků: cz.pinterest.com/pin/417568196679443280/ A cz.pinterest.com/pin/477803841693676293/

Jaké podoby kamene existují?

Není kámen jako kámen, a platí to i pro obklady. Stěna může být obložena hned několika druhy tohoto přírodního materiálu - mramorem, granitem či travertinem. Mramor je ze všech nejluxusnější, a také nejdražší. Travertin se vyznačuje velmi zajímavým zbarvením - do žluta a červena. Granit je zas vysoce odolný, lesklý a hladký a proto patří k nejvyhledávanějším druhům.

kreslo-kamenna-zed-obklady
zdroj obrázku: fundesign.tv/attached/image/20150112/20150112112655_18442.jpg

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ