Magazín: Jak se bydlí v továrně? Industriální styl stále frčí

Jak se bydlí v továrně? Industriální styl stále frčí

07. září 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Stará a opuštěná místa mají svojí poetiku. Proto není divu, že stále více přibývá bytů, z kterých dýchá atmosféra starých fabrik a průmyslových prostor. Jestli vám nic neříkají kudrlinky a přehnaná dekorativnost a radši volíte čistý a přehledný interiér, našli jsme něco pro vás.

industrialni-styl
zdroj: www.pinterest.com

Uprostřed rekonstrukce

Industriální prostor vypadá tak trochu, jako kdyby ho někdo zanechal v půlce rekonstrukce. Z vysokých stropů a podél zdí se táhnou obnažené trubky i dráty, ze stěn na vás pomrkávají holé cihly. Přidejte k tomu železná schodiště a velká okna, která vnášejí do prostoru vzdušnost a přehlednost, a dostane rafinovaný industriální byt.

industrialni-kuchyn
zdroj: www.pinterest.com

S chladnou hlavou

Stylově vybavené lofty a průmyslové prostory si při zařizování žádají chladnou hlavu. Méně je vždy více, proto místnost nepřeplácávejte množstvím nábytku, ale vyberte pár důmyslných kousků. V materiálech hrají prim kov, dřevo a beton. Stylovou lahůdkou bude patinovaný nábytek, který vás zavede do časů dávno minulých.

Barevná škála se pohybuje hlavně v chladných odstínech. Ty si skvěle rozumí s kovovými odlesky a mosaznými doplňky. Při vybírání nábytku zalovte u babiček na půdě, nebojte se ani prošmejdit stará vetešnictví a antikvariáty, právě tam se skrývají ty největší poklady.

industrialni-dekor
zdroj: www.pinterest.com
industrialni-nabytek

1. Skříň teaková dvoudveřová Bako, 145 cm, 2. Barová židle s bronzovou podnoží Rodney, 3. Podlahová lampa nastavitelná Stativ, 90 cm, 4. Jídelní židle s bronzovou konstrukcí Mansion, 5. Servírovací stolek Mikky, 51 cm, 6. Truhly / úložné boxy Krista, sada 3 ks

V hlavní roli světlo

Industriální byty si na moc ozdob a dekorací nepotrpí. Dávají přednost volnému prostoru a vzdušnosti. Stejně jako u nábytku i tady sáhněte spíše po jedné výrazné dekoraci, než po množství zbytečných serepetiček. Cihlové stěně budou například slušet výrazné hodiny.

Interiér dotvoří správně zvolené osvětlení, kterého v industriálním prostoru zkrátka nikdy není dost. Kovové lustry táhnoucí se z vysokých stropů, malé zakroucené lampičky, podlahové lampy napodobující stativy. V industriálním dekoru je prostě dobře známo, že světlo má tu velkou moc modelovat a utvořit celkové vyznění interiéru.

1. Lustr dřevěný Sury, 45 cm, 2. Lustr kovový Jason, 45 cm, 3. Lustr kovový Colly, 40 cm měděná

svitidla
industrialni.styl1
zdroj: www.pinterest.com
industrialni-doplnky

1. Stolní lampa Harmonika, 59 cm, 2. Nástěnné hodiny Old Style, 45 cm, 3. Stolní lampa Crawford, 47 cm, nikl, 4. Sada teakových konferenčních stolků Erica, 3 ks

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ