Magazín: Jak se dá bydlet v maringotce?

Jak se dá bydlet v maringotce?

25. února 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Říkejte si tomu jak chcete. Maringotka, dodávka či karavan. Všechny synonyma ale vyjadřují totéž. Malé, někdy i pojízdné vozidlo, ve kterém se dá pohodlně bydlet. A nastálo! Nevěříte? Pak čtěte dál.

maringotka
zdroj obrázku: pinterest.com

Blázni, exoti, šílenci

Takovými jmény pravidelně častujeme jedince, kteří se rozhodnou pro radikální změnu. Nepotrpí si na konvenční způsob bydlení a udělají radikální řez. Odstěhují se blíže k přírodě a do takového typu příbytku, který není tak častý. Dnes si proto můžete přečíst článek o maringotkách.

Pravda, v České republice se neobjevuje tolik odvážlivců, kteří by sebrali celou svou rodinu a začali bydlet v maringotce. Ale to neznamená, že se nemůžete nechat tímto způsobem žití inspirovat. Třeba jen na léto!

kuchyn
zdroj obrázku: pinterest.com

Stísněný prostor je ideální

Možná vás tato myšlenka nikdy nenapadla. Ale pokud bydlíme ve velmi malém prostoru, není v něm místo na všechny naše "serepetičky". Nepotřebné věci, které se v bytě či domě často povalují, a nemají žádný velký význam. Ve stísněném prostoru není na takové věci místo, a tak je často interiér velmi praktický a minimalistický. Není ovšem ale žádný problém přidat do prostoru několik dekorací, díky kterým se budete opravdu cítit jako doma!

obyvak
zdroj obrázku: trendvee.com

Další výhodou malého prostoru je jeho snadné vytopení. V maringotce stačí opravdu jen jednoduchý přímotop, aby vám ihned bylo příjemné teplo.

A i když si možná říkáte, že její rekonstrukce bude stát hodně peněz, pak vězte, že se vám časem vrátí. A hlavně, budete bydlet blíže přírodě a ušetříte i mnoho času, který byste jinak strávili třeba uklízením.

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ