Magazín: Jste připraveni na Beaujolais? Oslavy vína začínají

Jste připraveni na Beaujolais? Oslavy vína začínají

18. listopadu 2013 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Tak jako my vytouženě čekáme na první víno ročníku - Svatomartinské, tak Francouzi také jásají. Je tu opět každoroční svátek a oslavy mladého vína z odrůdy Gamay. Jedná se o vůbec nejznámější mladé víno z celého světa.

Stojan na víno pro jednu láhev

Tradice oslav Beaujolais Nouveau začala kolem 50. let 20. století a pokračuje dodnes ne jenom ve Francii. Na víno se těší spousty obyvatel i jiných států. Zákon povoluje konzumaci mladého Beaujolias každoročně od třetího čtvrtka v listopadu. Jedná se o lehce pitelné, červené víno s ovocnou chutí. Doba zrání u tohoto vína je maximálně pět let.

Již po stáročí si docela často rádi vychutnáváme víno. Jak si ale večer s lahví červeného zpříjemnit ještě více? Přece dobrou společností a luxusními doplňky na něj.  Pokud nechcete, aby se láhev vína jen tak postávala na stole nebo ve skříni, pořiďte jí stojan. Pokud pijete víno jen při slavnostních příležitostech, doporučujeme stojany na jednu láhev. Nejenom že dobře poslouží, ale zároveň díky svému designu, jsou skvělým doplňkem na sváteční stůj. Pro větší vychutnávače vín máme v nabídce stojany na několik lahví, které interiér oživí a zároveň se budete moct kochat svojí vinotékou bezustání.

Úložné prostory bychom měli a teď přejdeme k podávání. K lahvi vína nepotřebujete jen vývrtku, ale i karafu nebo provzdušňovací nálevku, která pomáhá víno okysličovat a tím si i zachovat aroma i chuť. Víno by se také mělo podávat ve správné teplotě. Aby se vám nestalo nějaké teplotní faux pas, pořiďte si teploměr na víno a budete si vždy jistí.

Víno je zkrátka věda, ale s našimi designovými doplňky vám už tak připadat nebude. A teď se pohodlně usaďte se sklenicí dobrého Beaujolais a vychutnávejte. Je přece svátek.

Štítky: Stojan na víno

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ