Magazín: Kde se vzala postel?

Kde se vzala postel?

15. října 2014 Rubrika: Z historie bydlení

Postel je výmysl naší pohodlnosti. Naši předkové se chtěli taky dobře vyspat, a proto zdokonalovali své pohodlí. Všichni si vybavíme hřejivou pec s kožešinou, ale co bylo ještě předtím?

Designová postel

Začalo to suchou trávou

Suchá tráva nebyla moc pohodlná, musela pěkně kousat. Její hlavní úlohou bylo to, aby nám izolovala chlad a bylo nám tepleji. Postupem času suchou trávu nahradila zvířecí kůže, které už byla na omak příjemnější a spaní na ní bylo také pohodlnější. Velký zlom nastal již dávno, někdy kolem roku 3000 před n. l., kdy docházelo k rozvoji měst a říší, jako byla například Mezopotámie nebo Egypt. V té době existovaly poznatky o lidském těle a také díky rozšíření železa se konečně dali vyrábět lepší nástroje.

Postele bez hranic

Vzhledem k tomu, že jednu třetinu našeho života proležíme, měli bychom kvalitě matrace a postele věnovat značnou pozornost. Výběr matrace prozatím přenecháme jiným odborníkům a vrhneme se na samotnou konstrukci postele. V současnosti si můžete vybrat libovolnou velikost postele a taky její provedení, barvu a design. Na našem partnerském internetovém obchodě DesignOutlet vám nabízíme designové postele, které se hodí do moderního nebo industriálního interiéru.

Postel není jenom odpočívací zónou, je také výrazným nábytkem, který se stane dominantní ve vaši ložnici nebo v pokoji pro hosty. Zpestřit a oživit postel můžete zajímavým povlečením anebo taky dekorativními polštářky.

A kde spíte vy?

Zdroj fotografie:  www.la7ha.com

Štítky: Dekorativní polštáře, Postele

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ