Magazín: Mazlíčci v interiéru - jak na to?

Mazlíčci v interiéru - jak na to?

13. listopadu 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Domov bez domácích mazlíčků si většin z nás nedokáže už ani představit. Pro tyto chlupaté společníky je potřeby interiér trochu přizpůsobit a zharmonizovat. Překvapí vás, jak je to jednoduché!

Kočka v moderním interiéru
Zdroj obrázku: living.cz

Pozor, drápky!

Drápky všech mazlíčků jsou něco jako postrach pro interiéry. Kožené, koženkové a čalouněné materiály berou za svý a díry v sedácích židlí či rovnou v pohovce jsou hororem, s kterým se špatně vyrovnáváme. V dnešní době existuje samozřejmě mnoho vymožeností a typů materiálů, díky kterým lze všem problémům předejít. Pokud nechcete mít díry v sedácích poohlížejte se spíše po tvrdších materiálech jako je dřevo či plast.

Dřevěný interiér pro kočku
Zdroj obrázku: pinterest.com/pin/559642691165027085

Chlupatá srst všude, kam se podíváte

Asi největší nevýhodou všech mazlíčků je pelicháníí. Dlouhé i krátké chlupy se dobře udržují jak na našem oblečení, tak na podlaze a především kobercích. Pokud si chcete úklid trochu ulehčit, určitě je pro vás lepší, když budete mít doma podlahy bez koberců. Jen si představte malé štěně nebo kotě, které teprve učíte návykům a ten binec, který se musí z koberců uklízet. Tady podlahy na plné čáře vítězí.

Interiér se psy
Zdroj obrázku: pinterest.com/pin/97601516897959058
Kočičí interiér - ložnice
Zdroj obrázku: pinterest.com/pin/505599495639776719

Zabavujeme mazlíčky

Mazlíčci vyžadují různou péči. V jednom se ale shodnou. Všichni mají rádi čas, v kterém se jim věnujeme. Když jsme ale v práci, ve škole či někde jinde, tak potřebuje mazlíčka nějak zabavit. I na to dnešní doba myslí. Například pro kočky existují různá nápaditá prolézací škrabadla, které dokonce připomínají mini zábavní centrum. Nemusíte se bát, že vám taková "prolézačka" bude dělat v interiéru strašáka. Naopak. Dnes můžete vybírat z mnoha materiálů a designu, který se vám určitě zalíbí a zapadne vám do interiéru.

Prolézačky a domečky pro mazlíčky
Zdroj obrázku: homedit.com/21-cool-furniture-for-pets

Pohodlí pro domácí plyšáky

Jako malý jsme si přáli, aby naši plyšáci obživli a my si s nimi mohli hrát. Takové časy jsou ty tam. Pro ty, kteří mají domácí pejsky (většinou se jedná spíše o ty menší), tak vědí o čem mluvím. Samozřejmě, že se jedná o pejsky, kteří vypadí jako plyšáci a celý den stráví tím, že odpočívají a neustále spí ( to jim asi taky mnoho lidí závidí). I na ně dnešní design myslel. Na dnešním trhu totiž existuje mnoho zajímavých pohovek či pelíšků, které by se zalíbili i nám.

Domečky pro mazlíčky
Zdroj obrázku: pinterest.com/pin/97601516902614132
Pohovka pro psí miláčky
Zdroj obrázku: homedit.com/21-cool-furniture-for-pets

Kam s dobrůtkami?

To je asi nejčastější věc, která vás napadne. Při pořízení jakéhokoli mazlíčka, jsme nuceni jim koupit několik hraček, jídel, dobrůtek, pamlsků a dalších věcí které "potřebují". V takovém případ si vystačíte s běžným nábytkem. Stačí mít nějaký regál či police. Ty pak stačí doplnit úložnými boxy a krabicemi a máte krásný design a praktický nábytek v jednom.

Domečky pro psí mazlíčky
Zdroj obrázku: pinterest.com/pin/460141286906274278
Kočky v domečku v interiéru
Využít můžete i své kreativity a zkusit jednoduché DIY. Zdroj obrázku: www.pinterest.com/pin/515521488568634331

Co říkáte na takovéhle vychytávky? Taky byste je vašim mazlíčkům pořídili? Závidět se nemá, ale uznejte, že mít pohodu jako oni není občas na škodu :-).

Štítky: Bytové doplňky, Design, Interiérové dekorace

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ