Magazín: Mozaika místností v interiéru dle světových stran

Mozaika místností v interiéru dle světových stran

12. června 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

Vykouzlete si správně lazený interiér díky vhodnému uspořádání místností ve vašem domě, či bytě. Ač se to může zdát banální, vhodné umístění jednotlivých buněk prospěje nejen vašemu pohodlí, ale i spokojenému životu. Nevěříte? Přesvědčíme vás!

designové doplňky zútulní interiér

Colombo šel na sever

Ve směru této světové strany je vhodné umístit koupelnu. Jedná se totiž o místnost, v níž netrávíte tolik času, proto její umístění nehraje hlavní roli. I tak by však měl být pravidlem fakt, že nejvíce světla potřebuje zrcadlo a umývadlo, kdy vykonáváte běžnou denní hygienu a kde se dámy líčí, či pánové holí.

Nejen ptáci táhnou na Jih

Na jižní stranu je vhodné umístit pokoj, kde vám nebude vadit velké množství světla, ideálně pak pokoj, kde trávíte velké množství času. Často se pokojů, které jsou situovány na jih, využívá jak v dětských pokojů. Platí však jedno pravidlo, pokud se rozhodnete umístit sem dětský pokoj, postel by měla být v rohu, aby se slunečním paprskům, či měsíčnímu světlu vyhnula.

Pozorujte Východ slunce

Nejlépe z postele v ložnici. Východ je vhodná strana pro ložnici, protože ranní paprsky, které vás ráno polechtají ve tváři, vám pomohou lépe vstávat, ale zároveň nebude v ložnici během dne jako v peci, protože sem sluníčko nepůjde celý den. Budete tedy ulehat do příjemného, nepříliš vyhřátého lůžka. Ideální je, když je okno v ložnici směřováno do klidnější části sídliště, nebo do zahrady.

Jako na divokém Západě

U vás doma to tak rozhodně nemusí být, ale rozhodně byste měli na tuto světovou stranu situovat svůj obývací pokoj. Jedná se totiž o místnost, kde trávíte nejvíce času,  kde se schází celá rodina a kd máte i nejvíce bytových doplňků. Navíc množství sluníčka, které sem bude během dne pronikat zajistí prosvětlenost této místnosti na dlouhé hodiny. Právě díky množství denního světla, které můžete podpořit tím, že obývák vymalujete světlou barvou, bude tato místnost působit prostorněji. Důležité je uvědomit si, že byste měli sedět zády k oknu, aby vám slunce, při čtení, nebo sledování televize nesvítilo do očí.

Kuchyňský kočkopes

Největší problém je umístění kuchyně. Samozřejmě by v této místnosti měl být dostatek světla, především u pracovní linky, proto je vhodné, aby kuchyně měla dvě okna, ideálně, každé sinané na jinou světovou stranu, aby se světlo „prostřídalo.“ Kuchyně by také měla být umístěna co nejblíže garáže, což je praktické při vynášení nákupů a co nejblíže obývacímu pokoji, aby dobrá hostitelka nemusela odbíhat daleko pro občerstvení. Umístit kuchyni je zkrátka úkol k zamyšlení. Nad čím se však zamýšlet nemusíte je kuchyňské vybavení. Zvolte si skandinávský luxus a jednoduchost značky Georg Jensen, či Stelton.

Štítky: Design

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ