Magazín: Na co mají sloni uši? Rozhodně ne na okrasu!

Na co mají sloni uši? Rozhodně ne na okrasu!

19. května 2014 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Všichni dobře známe rčení:„Na hloupou otázku, hloupá odpověď.“ Ale co když tato otázka může přinést zajímavou debatu? Neruda byl známý svým fejetonem nazvaným „Kam s ním,“ totiž se slamníkem, který potřeboval uklidit my se ptáme: „Na co mají sloni uši.“

Luxusní doplňky

Logická odpověď by byla, aby dobře slyšeli.  Avšak když podrobněji zapátráme do hlubin internetu nevytane nám odpověď na tuto otázku, nýbrž nepřeberné množství informací o tom, co vlastně sloní ucho je. Tak například sloní ucho se nejspíše nazývá nějaký pokrm, protože vyhledávače jsou plné receptu na „sloní uši.“ Dále je sloních uchem typ květiny. Jak k tomu chudáci sloni přijdou?

Uši máme každý, někdo špičaté jako hobit, někdo odstáté kvůli nesmyslnému naražení dětských čepiček za uši a vyvoleným uši krásně přiléhají k hlavě. Ale nezoufejte, vzpomeňte si na Otíka z filmu Vesničko má středisková, jak toužil mít krásné slechy, ale nevydělal by si kvůli tomu ani na slanou vodu.

Uši jsou součástí nejen člověka, ale i slona. Otázka na odpověď na co mají sloni uši je tedy nasnadě. Rozhodně to není pro parádu, ostatně kdo by se chlubil takovými plachtami? Sloní uši slouží především k zastrašení nepřítele. Když se slon cítí ohrožen zvedne uši a roztáhne je do stran a to teprve musí být panečku materiálu. No nevím jak vy, ale já bych rozhodně před rozběhnutým slonem s roztaženýma ušima utíkala jako o život. Když k tomu tito velikán zvířecí říš přidají výmluvné troubení je jedno jaké máme uši my lidé, protože si je záhy zacpáváme, abychom neohluchli.

Na co mají sloni uši jsme už zjistili, ale co takhle, jak vypadá slon bez uší? Jestli vás to zajímá inspirujte se naší luxusní kampaní výrobků Georga Jensena příznačně nazvanou  „Na co mají sloni uši?“ Vždyť vypadají úžasně i bez nich, nemyslíte?

Štítky: Designové dekorace, Georg Jensen, Interiérové dekorace

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ