Magazín: Na zdech záleží

Na zdech záleží

16. listopadu 2013 Rubrika: Designové doplňky

Máte plně vybavený byt, ale pořád mu něco chybí? Nevíte si rady? Zkuste se rozhlídnout kolem ještě jednou. Zaměřte svůj zrak hlavně na stěny. Ať jste v nitru romantická duše nebo tvrďák, u nás si určitě vyberete, co si pověsit do svojí domácí galerie.

Barevné obrazy ozvláštní fádní zeď

Jarní počasí má každý rád. Bohužel si ho venku užijeme až za půl roku, ale doma vás hřejivá atmosféra jara může provázet pořád a to s řadou romantických obrazů. Něžné květiny, motýli a jemné barevné kombinace vás přenesou přímo na louku a v domově nastolí klidnou atmosféru. I přestože venku mrzne, u vás doma bude jaro.

Pokud patříte mezi milovníky moderního umění a nepohrdnete zvířecími motivy, pověste si na zeď třeba losa. Nejde o parohy ani o vycpanou hlavu, ale o olejovou malbu na plátně, která do domova přinese kousek přírody spojený s nadčasovým designem. Jestli vám los nevoní, v nabídce máme také koně, žábu, chytrou kočku nebo mysteriózní rybu.

Milovníci měst si u nás také přijdou na své. Chcete se v okamžiku ocitnout v Paříži? Ozdobte si zeď obrazem s kamennými schody a pouličními lampami. Hned pocítíte atmosféru Sacré Coeur. Chtěli byste radši do slunné Itálie? Žádný problém. Místo schodů si domů pořiďte Vespu.  Ne tu na jezdění, ale tu na zeď vyfocenou v klasické italské uličce. Obrazy jsou v černobílém provedení, takže bezchybně zapadnou do jakéhokoliv interiéru. Pokud milujete moderní architekturu a mrakodrapy, pořiďte si jeden domů. Pokaždé když se na něj podíváte, budete si připadat, že stojíte někde na rušné ulici v New Yorku a koukáte na budovy končící někde v oblacích.

A na závěr snad: nepodceňujte ozdobu stěn. Správně vybraný obraz interiér nejenom oživí, ale dodá místnosti atmosféru, jakoukoliv si jen budete přát. Holé stěny si také zaslouží ozdobit.

Štítky: Bytové doplňky, Obrazy

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ