Magazín: Nábytek, z kterého rostou rostliny

Nábytek, z kterého rostou rostliny

07. srpna 2015 Rubrika: O nábytku

Tohle spojení jste možná mohli slyšet u staršího nábytku, který už má něco za sebou. Představte si ale nábytek, který je vytvořen s kombinací rostlin, které z něho vyrůstají.

Zajímavá kombinace nebo jen výmysl designérů?

Už odjakživa je známé, že rostliny navozují pocit klidu a harmonie. Další jejich výhodou je pozitivní odrážení mikroklimatu v kancelářích a daných místností. Je tedy více než jasné, že zeleň jako taková, by neměla chybět v žádném interiéru. Podle mého názoru se tedy jedná o nadčasový design, který vám přinese závan přírody až do vašeho interiéru. A na tom přeci není nic špatného, ba naopak.

Zabudované rostliny v kancelářském nábytku
Zdroj: dumazahrada.cz

Nenudí. Je stále jiný!

Dalo by se říct, že tato vlastnost patří mezi největší přednosti. Už jen díky integrovaným rostlinám vypadá nábytek originálně a nevšedně. Málokdo si ale uvědomí, že další výhodou je obměna rostlin. Můžete si např. podle střídání ročních období měnit barvy a typy rostlin, přesně podle vás. Popřípadě můžete měnit i velikost rostlin. Ideálním typem jsou pak bonsaje, které si můžete zastřihnout do požadované výšky a tvaru. Tím si zaručíte, že se vám nábytek neokouká a nezačne vás po chvíli nudit.

Nábytek s integrovanými rostlinami
Zdroj: pinterest.com

Lehčí údržba, než si myslíte

Ve většině případů jsou květiny do nábytku zasazeny pomocí květináčů. Květináče jsou vyrobeny z velmi odolného plastu či keramiky, proto jsou omyvatelné. Co se týče jejich údržby, nemusíte se vůbec bát. Květináč lze jednoduše vyjmout, můžete do něho rostlinu vložit nebo naopak, a očistit ho.

Zabudované rostliny v nábytku
Zdroj: dumazahrada.cz

Kam se hodí?

Myslím, že můžu říct, že se jedná o velmi univerzální nábytek, co se týče umístění. Nemá totiž žádné konkrétní zařazení, kam by se hodil. Můžete ho tedy využít jak do vaší kanceláře s kombinací pracovního stolu nebo do obývacího pokoje s konferenčním stolkem. Výjimkou nejsou ani veřejné prostory, jako jsou různé kavárny či restaurace. Jestliže se rozhodnete použít takový stůl do nějaké z již zmiňovaných veřejných prostor, dívejte se na parametry dané místnosti, aby květiny spíše netrpěly.

Zabudované rostliny ve venkovním nábytku
Zdroj: pinterest.com

Jaký je váš názor na takový nábytek? Dokážete si ho představit u vás v interiéru?

Štítky: Design, Nábytek

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ