Magazín: Nejpoužívanější designové materiály roku 2014

Nejpoužívanější designové materiály roku 2014

26. května 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

Letošnímu roku vládnou přírodní barvy i přírodní materiály. Do popředí se dostává staré dobré plátno, doplňky, či nábytek z mosazi, nebo česaný manšestr. Kde všude je možné tyto materiály použít? To můžete posoudit sami, nejen z fotek…

Designový nábytek z mosazi Designové doplňky s mosaznými prvky Designový nábytek z manšestru Designový nábytek z česaného manšestru Designové doplňky z přírodních materiálů

Mosaz je jasnou volbou

Vraťte se o několik století nazpátek a dejte svému interiéru punc, který kdysi frčel ve viktoriánské Anglii. Klíčem úspěchu je mosaz. Tento kov se opět vrací do módy nejen na dobově vyvedeném nábytku, ale i jako nostalgický prvek moderního nábytku. Skvěle vynikne i na futuristicky lazeném designovém nábytku, pokud se madla, či jiné designové prvky přizpůsobí pojetí stylu. Cenově dostupnější variantou je matná, či leštěná nerez.

Manšestr?

Pamatujete, když byly manšestrové kalhoty posledním módním výkřikem? Pokud ano a pokud máte manšestr rádi jistě vás potěší, že tento materiál je letos hojně využíván k čalounění pohovek. Využívá se manšestr, tak jak ho známe, v žebrované podobě, nebo jemnější česaný manšestr, který se po této úpravě podobá sametu.

Nejen staré dobré plátno

I to letos v různých obměnách využívají designéři z celého světa. Je bytelné, kvalitní a dobře se s ním pracuje. Můžeme proto využívat plátěných prostírání, či polštářů z kvalitního plátna. Od obliby plátna se odvíjí i obliba v háčkovaném designu, čili výrobků z pevných vláken. K dostání jsou staré známé háčkované povlaky na polštáře, háčkované běhouny a raritou v oblasti háčkovaných doplňků se stala možnost využít tento motiv při výrobě volnočasového nábytku. Co byste řekli třeba na háčkované křeslo z pevného vlákna zpevněné dřevěnou konstrukcí?

I my fandíme přírodním materiálům a barvám, proto v kategorii "Dekorativní polštáře" najdete polštáře háčkované i polštáře s motivy zvířat vyrobené z kvalitních vláken. Náš partnerský web DesignOutlet.cz zase uspokojí milovníky moderního, retro, nebo masivního nábytku.

Štítky: Design

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ