Magazín: Nezapomeňte otočit ručičky

Nezapomeňte otočit ručičky

23. října 2014 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

A je to tady! Opět přichází dlouhé a pochmurné období, kdy budeme vycházet z domu za tmy a přicházet také za tmy. Mění se totiž čas. Víte o tom?

Originální designové hodiny

V neděli 26. října 2014

Už tuto neděli si všichni budeme přetáčet hodiny. Změna nastane ze soboty na neděli ve tři hodiny ráno, kdy dojde k posunu na druhou hodinu ranní.

Už je tomu 36 let

V České republice si pravidelně posouváme čas již od roku 1979. Proč vlastně? Abychom vyvážili rozdíly mezi dnem a nocí, nebo také abychom ušetřili elektrickou energii. Paradoxně v zimním čase naopak více využíváme elektrickou energii, více užíváme palivové hmoty a dochází více k dopravním nehodám. Přesně tohle říkají statistiky, ale jak se cítíy vy?

Navzdory tomu všemu přechod z letního na zimní čas snášíme lépe. Pospíme si o hodinu víc. Naše tělo se této změnně lépe přizpůsobuje. Avšak to každodenní šero za oknem nás moc netěší do té doby, než si opět nezvykneme. Můžeme se cítit nevrle a mít špatnou náladu. Proto je tato doba nejvhodnější pro relax. Udělat si čas, položit nohy na taburetku, číst knihu, pít čaj anebo poslouchat příjemnou muziku u zapálené svíčky.

A jak přijímáte právě vy nadcházející zimní období?

Štítky: Designové hodiny, Taburetky

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ