Magazín: No.2: Co vám řeknou květiny?

No.2: Co vám řeknou květiny?

12. července 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Zjistěte si vše o květinách a rozdávejte radost na správném místě.

moderni-obyvaci-pokoj

Květiny v levandulové barvě.

Mezi takové patří třeba kosatec, kala, levandule a anglická levandule. Levandulová na možná i ve vás na první dojem vyvolává duševní pohodu, eleganci, preciznost a především ženskost. Pokud máte kolem sebe nějakého workoholika, rozhodně začněte jednou z levandulových odstínů. Mohou dotyčnému pomoci vylepšit jejich den a podpořit je k tomu, aby začali relaxovat.

levandule

Vyjádřete respekt bílými květinami.

Symbolem čistoty a nevinnosti jsou všechny bílé květiny. Mezi ty nejoblíbenější patří růže, kala, orchidej, begónie či magnólie. Vyjadřují skromnost, eleganci a gesto respektu jako symbol lásky.

bile-ruze

Vděčnost a ocenění symbolizuje růžové květiny.

Růžové růže, petúnie, třešňový květ, krásenka nebo i náprstník červený vyzařuje duševní pohodu, krásu, rozdává radost a vyjadřuje ocenění a vděčnost. Růžové květiny rozdělujeme i podle odstínů k růžným příležitostem. Světle růžové odstíny noste na různé oslavy. Tmavě růžovou vyjadřujeme vděčnost nějakému člověku. Také jsou gestem zalíbení.

kosmosky

Oceňte někoho fialovými květinami.

Fialky, hortenzie, orchidej, magnolia, petunia nebo columbine. Symbolizují hrdost, úspěch, důstojnost a tajemství. Skvělou příležitostí, kdy takové květiny věnovat, jsou promoce a životně důležité události. V tu chvíli říkáte tomu druhému, že ho podporujete k dalšímu dobrému výkonu.

fialka

Nenašli jste barvu, která vás zajímá?

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ