Magazín: Osvěžující jarní detox v 5 krocích

Osvěžující jarní detox v 5 krocích

29. února 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Cítíte se na konci zimního období kapku vyčerpaně a ponuré počasí z vás vysává energii? Posvítili jsme si na chytré triky a fígle, jak pročistit tělo i mysl a převítat nadcházející jaro s radostí a novou silou. Zkuste to s námi!

jarni-detox

1) Odlehčete jídelníčku

Přes zimu se v našem těle nahromadí spousta škodlivin a nežádoucích látek, které zatěžují náš organismus. Proto je na konci zimy nejvyšší čas vyhnat je pěkně ven. Nemusíte dělat velké radikální změny, stačí pár důmyslných fíglů a uvidíte, jak se budete hned cítit lépe!

Pokuste se alespoň na týden omezit rafinovaný cukr a kofein. Ten způsobuje problémy s trávením, kvůli kterým se cítíte těžce. Vynechte také mouku, která oslabuje imunitu, a mléčné výrobky. Ty mohou obsahovat hormony negativně ovlivňující kromě jiného i kvalitu pleti. Odpuste si i alkohol, který nedělá dobře játrům a také kocovina vám na náladě nepřidá.

Místo toho zařaďte do jídelníčku ovoce a zeleninu. Zkuste třeba oblíbené zeleninové smoothie a jarní polévky. Osvěží vás, a navíc chutnají skvěle!

Osvěžující zelené smoothie plné vitamínů

Nachystejte si:

  • 2 hrsti baby špenátu
  • polovina zralého avokáda
  • 2 hrnky jahod
  • lněná semínka v celku
  • 1 hrnek vody
Všechny ingredience rozmixujte do hladka a případně zřeďte vodou. Dobrou chuť!

2) Nezapomínejte na pitný režim

Na to nejjednodušší často zapomínáme nejvíce. Dokonalá hydratace je pro očistu těla nezbytná. Takže ji nezanedbávejte a dostaňte do těla alespoň dva litry vody každý den. Voda pomáhá distribuovat živiny do každé buňky těla, pročišťuje ledviny a následně prostřednictvím moči vypavuje odpadní látky. Pijte hlavně vodu, chybu neuděláte ani s bylinkovým čajem. Zato vynechte kávu a  alkohol, které tekutiny z těla spíše odvádějí.

jarni-detox1

3) Rozhýbejte tělo

Běhání, procházky, plavání. Nebo se třeba pustťe do úklidu bytu. Ať rozhýbete svaly v těle jakýmkoliv způsobem, prospějete tím organismu ve všech ohledech. Prokrví se vám tělo, uvolní se toxiny a odplaví se z organismu ven. A navíc vám fyzická aktivita i zlepší náladu!

jarni-detox3

4) Udělejte si chvilku pro sebe

Kromě těla je důležité také uvolnit vaši mysl. Vypněte od práce i všech povinností a prostě si udělejte chvilku jen pro sebe. Skvěle se na to hodí třeba voňavá koupel se spoustou svíček. Nepostradatelný je také kvalitní spánek, a to alespoň 8 hodin. V noci totiž pracuje detoxikačních a regenerační systém na plné obrátky.

jarni-detox4

5) Oáza klidu u vás doma

Nezapomínajte ani na prostředí, které vás obklopuje. To má totiž také velký vliv na vaši náladu i pocity. Proto si ho snažte zařídit tak, abyste se v něm cítili pohodlně a příjemně. K jaru patří hlavně čerstvé květiny a doplňky v pozitivních barvách - třeba  v jarní zelené a světle žluté. Takové dekorace váš interiér proslunní a dodají mu pozitivní energii!

jarni-detox5
jarni-detox6
jarni-detox7

1. Úložný box Beta 2 (SET 3 ks), 24 cm, zelená, 2. Talíř z javorového dřeva Primavera, 34 cm, 3. Prostírání Grass 44x29 cm (4 ks SET), 4. Servírovací stolek Vesna, 5. Váza Embrace malá, 16,5 cm

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ