Magazín: Oživte starou pohovku

Oživte starou pohovku

06. února 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Přáli byste si novou sedačku a v současnosti nemáte dostatek financí na tu vysněnou? Nelámejte si hlavu, vyšperkujte prozatím tu starou.

Pohovka s doplňky
Pohovka doplněná o kožešiny, deku a dekorativní polštáře. Zdroj: villapaprika.no

Oživte ji

Pokud vám chybí čisticí prostředek na pohovku, určitě si ho pořiďte. Bývají běžně k mání v drogériích, zakoupit je také můžete ve specializovaných prodejnách sedaček. Údržba koženkové a kožené sedačky je méně náročná. Jednoduše ji vyčistíte běžným hadříkem, ke konci je vhodné použít impregnaci.

Hra s doplňky

Doplňky a dekorace mohou úplně pozměnit celkový vzhled, dbejte na to, jaké výrobky nakupujete. Myslete na to, že se chcete cítit ještě lépe a útulněji, proto vybírejte design, barvy a materiál vám blízký.

Deky, plédy a kožešiny

Velice často se stává, že látková sedačka ztrácí na kvalitě nebo koženkové sedačky popraskávají. Vhodným řešením jsou deky a plédy, které mohou schovat takové nešvary. Oblíbené jsou v přírodních a neutrálních barvách jako jsou odstíny krémové barvy, šedé a hnědé a oživené pletenými vzory.

Doby, kdy kožešina patřila pouze na zem nebo dokonce na stěnu, jsou dávno pryč. Kožešiny jsou také vhodným doplňkem, který můžete umístit na pohovku, dodá vám pocit útulnosti a teplého domova. Chlupaté kožešiny krásně vyniknou i v okenních nikách, obzvlášť pokud jsou v přímé úrovni se zemí.

Pohovka doplněna kožešinou
Kožešiny mohou být v různých barevných variantách a kombinacích. Zdroj: bloglovin.com

Dekorujte

Dekorativní polštáře jsou skvělým výmyslem. Jak po stránce funkční, tak estetické. Jsou příjemné, zahřejí nás, dopřejí nám pohodlí a zároveň skvěle vypadají. Dnes seženete téměř jakýkoliv polštář podle vašich představ. Ať už je jednoduše hladký, s potisky anebo s výšivkami. Poslední dobou jsou oblíbené barevné i neutrální aztécké vzory a geometrické tvary. V závěsu oblíbenosti jsou dále realistické potisky zvířat, přírody a extravagantní kousky, jako jsou chlupaté dekorativní polštáře.

Sedačka doplněna o dekorativní polštáře
Dekorativní polštáře dají vaši pohovce tu správnou identitu. Zdroj: houzz.com, hm.com

Máte nějaké další tipy a rady? Neváhejte a pochlubte se nám.

Štítky: Dekorativní polštáře

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ