Magazín: Pokoj na dvě půlky? 3 řešení, jak rozdělit prostor

Pokoj na dvě půlky? 3 řešení, jak rozdělit prostor

12. října 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Potřebujete doma rozdělit rozlehlou místnost a nevíte si rady? Připravili jsem pro vás jednoduchá řešení, jak šikovně vytvořit oddělené zóny pro odpočinek i soukromí. Mrkněte, co se s prostorem dá dělat!

1) Regály a knihovny

Chcete doma oddělit jídelní část od té odpočinkové? Potřebujete přepůlit obývací pokoj? Sáhněte po zajímavé knihovně nebo regálu. Pokoj dostane rázem nový řád, zároveň ale neztratí svou vzdušnost a přehlednost. Knihovna skýtá velkorysý prostor, takže se toho do jednotlivých poliček vejde dost od knížek a dekorací až po voňavé květiny.

rozdeleni-pokoje
rozdeleni-pokoje-1

1. Regál s 16 policemi Xaver, 141 cm, bílá, 2. Regál s 15 policemi Xaver, 176 cm, dub, 3. Regál s 6 policemi Xaver, 107 cm, dub

2) Paravany

Paravan je osobitou záležitostí, kterou jen tak doma někdo nemá. Interiéru dodá šmrnc a kreativitu, nechybí mu ale ani praktické využití. Můžete za něj schovat spousta věcí, které nechcete mít na očích každý den, nebo s ním elegantně oddělit prostory. Některé z paravanů vlastní i užitečné poličky, na které lze naaranžovat květiny nebo dekorace. Výhodou je i variabilita a skladnost, díky které mají téměř neomezené využití.

rozdeleni-pokoje-3
paravany

1. Paravan 3-dílný Sisley, 120 cm, 2. Paravan 3-dílný Purley, 130 cm

3) Závěsy

Měkkou a útulnou atmosféru vám doma vykouzlí závěsy. Existuje jich spousta druhů i barev, takže určitě najdete ty správné, které zapadnou do vašeho domova. Hravě tak oddělíte spací prostor od zbytku místnosti nebo si s nimi můžete vytvořit jednoduchou šatnu. A když vás přestanou bavit, není nic jednoduššího, než je prostě sundat.

rozdeleni-pokoje-4
rozdeleni-pokoje5
Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ