Magazín: Pracujte efektivně a s radostí podle Feng Shui

Pracujte efektivně a s radostí podle Feng Shui

14. června 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Čínské umění si dokáže poradit s efektivním uspořádáním pracovny včetně pracovního stolu. Jak to všechno udělat, aby vám šla práce jednoduše od ruky? Podívejte se na několik tipů, které jsou jednoduché a sympatické.

kancelar-feng-shui
Vytvořte si příjemné pracovní prostředí, ve kterém se budete cítit dobře.

V každé pracovně, home office nebo dokonce ve studentském pokoji chcete dosáhnout těch nejlepších výsledků. Místo tedy musí podporovat myšlení a vaši kreativitu. Určitě je důležité tedy vytvořit ten nejlepší tok energie Čchi, tzv. vitální síly, která je základní energií pocházející z tradičního čínského pojetí světa základních energií. Musí tedy platit: udržujte pořádek a nepořizujte si do domu nějaké zbytečnosti, které akorát tuto energii naruší. Čím více pořádku, čistoty a méně zbytečností, tím lépe pro vás.

Kde se nachází vaše pracovna?

Velice důležité je i tom, na jakou světovou stranu směřuje vaše kancelář. Pokud směřuje k jižní oblasti tzv. oblasti ohně, určitě si pracovnu nevymalujte na modro, nepořizujte si žádné malby, kresby či obrazy, které znázorňují vodu. Fontánky a zrcadla sem také nepatří. Jihovýchodní oblast je tzv. oblast dřeva, která se nesnese s ničím co má souvislost s ohněm nebo kovem. Oblast vody a kovu značíme severně situovanou pracovnu, do které je zakomponovat vaše cíle. Vyzkoušejte obraz, který znázorňuje či se vztahuje k vaší kariéře. Je jedno jakým způsobem je to vyjádřené, to už záleží na vašem vkusu. Orámujte ho nejlépe do bílého nebo černého rámu.

home-office-natur
Pokud můžete, maximálně využijte přirozeného denního světla.

Pracovní stůl je individuální záležitostí.

Každý z vás potřebuje jiný typ stolu a jiný prostor. Pracovní stůl umístěte tak, aby jste měli po levé ruce okno, když u něj sedíte. Pokud sedíte u kancelářského stolu, měli byste také vidět na dveře alespoň z části. Není dobré je mít přímo za zády. Pokud to jinak nejde, takový problém můžete jednoduše vyřešit nějakým větším zrcadlem.

Pohodlná židle s vysokou opěrkou je základ úspěchu.

K tomu, abyste mohli vydat nějaký kvalitní výkon se určitě musíte cítit dobře. U stolu se vám bude těžko pracovat bez pohodlné kancelářské židle, proto je vybírejte opatrně a velmi pozorně.

Víte, že když za židli umístíte obraz, zvýšíte tak tok kreativní energie? Obraz totiž symbolizuje vodu, která právě zajišťuje proud pozitivní energie.

stylova-domaci-pracovna
Starý nábytek můžete zakomponovat i do moderního interiéru. Postačí jen jednoduchá renovace - přebrousit a nalakovat.

Potřebujete nějaké rostliny? Sáhněte po bambusu i kaktusu.

Obě tyto rostliny jsou snad nejvhodnější ze všech právě do těchto míst. Jsou zvyklé vyrůstat v těžkých podmínkách a nejsou nijak náročné na údržbu. Mimo jiné symbolizují štěstí, které vám určitě nesmí ve vaší kariéře chybět.

Váš pracovní prostor by měl být rozdělen do 9 základních zón.

rozlozeni-stolu
Devět základní zón na pracovním stole.

Jednoduchá mapa vám napoví, jak efektivně a přehledně uspořádat váš pracovní prostor. Květiny, rostliny a kalkulačka patří do oblasti hojnosti. Stolní lampu umístěte do oblasti pověsti. Fotografie vaší rodiny patří do zóny vtahů.

Pera, fixy, nůžky a další potřeby patří zaujímají své místo v sekci kreativity. Vaše vstřícné kolegy na telefonu a přátele najdete vždy v zóně kontaktů. Počítač umístěte do zóny kariéra. Knihy, časopisy a další důležité podklady pro vaši práci najdou své místo v sekci znalostí. Do sekce rodina můžete umístit skupinu dodávek, které si můžete uložit do nějaké stylové krabice, ve které budete mít jasný přehled. Zóna zdravý bude vždy prázdná.

Zdroj: pinterest.com

Štítky: Lampy, Obrazy, Rámečky na fotky

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ