Magazín: Praktické rady, jak si zařídit letní chatu

Praktické rady, jak si zařídit letní chatu

27. července 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Letní sezóna je v plném proudu. A jak jinak přežít horké dny než na venkově? Proto jsme pro vás přichystali praktické rady, jak si zařídit a vyzdobit letní chatu, aby se z ní stalo útulné a vzdušné místo pro trávení volných dní.

Jakou barvu?

První krok, který spolehlivě určí celkový ráz interiéru, je volba barev. Prostor chaty zpravidla není příliš velký, a právě to můžete změnit vhodně zvolenou kombinací odstínů. Jemné pastelové barvy a světlé tóny prostor provzdušní a opticky ho umí zvětšit. Navíc odstíny bílé barvy budou perfektně doplňovat dřevěné trámy a nábytek, kterého má každá chata spoustu.

chata-kuchyn
zdroj: pinterest.com

Nábytek

Vybavení chaty by mělo být především útulné a zároveň funkční. Prostor domku je většinou malý, proto se vyplatí porozhlédnout se po takovém nábytku, který lze multifunkčně využít. Určitě proto oceníte například rozkládací sedačku nebo odkládací stolek s úložným prostorem. Venkovské vyznění interiéru nejlépe podtrhnete dřevěným nábytkem a proutěnými doplňky, s kterými si budete připadat jako uprostřed přírody.

chata-interier-1
chata-nabytek

1. Pohovka se sklopným opěradlem Trust, šedá, 2. Komoda s proutěnými košíky Capian, 65 cm, 3. Taburetka z vodního hyacintu Pia, bílá

Doplňky

Designovou třešničkou na dortu jsou bezpochyby doplňky. K venkovu se budou hodit přírodní materiály a nábytek v ošuntělém shabby chic stylu, který dokonale navodí atmosféru starých časů. Zkuste třeba teakové dřevo, které se používalo k výrobě lodí a starých domů, a až následně bylo recyklováno. Interiéru dodá na neokoukanosti a originalitě, a navíc promění vaši chatu ve stylové místo k trávení prázdninové pohody.

interier-chata
doplnky-chata

1. Skříň teaková s dveřmi a zásuvkami Slatte, 121 cm, 2. Stolní lampa Crawford, 47 cm, nikl, 3. Nástěnné hodiny Grandhotel, 80 cm

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ