Magazín: Praktický průvodce po aranžování jarních květin

Praktický průvodce po aranžování jarních květin

27. dubna 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Ven už nás vábí hřejivé sluneční paprsky a na každém rohu můžeme narazit na záplavu čerstvě rozkvetlých stromů i květin. Tak proč toho nevyužít? Skočte si do nejbližšího květinářství nebo rovnou do přírody a přineste si jarní nádheru i domů. Přinášíme vám jednoduché rady, jak si květiny doma naaranžovat.

1) Inspirace z našich luk a hájů

Proč chodit do květinářství, když spoustu krásných květin roste všude kolem nás? Není nic jednoduššího, než ve volném čase vyrazit do přírody a natrhat si luční kvítí do vázy. Ideálními adepty jsou třeba rozkvetlé sedmikrásky, které budou elegantně doplňovat jemné kvítky pomněnek nebo modřenců.

aranzovani-polnich-kvetin
Polní květiny dokážou přinést do interiéru kouzlo prázdninového venkova.

2) Oživte tulipánovou klasiku

Tulipán je klasika, která zaručeně vykouzlí voňavou jarní atmosféru v každém interiéru. Co ji ale trošku ozvláštnit? Zvolte podlouhlé sklenice válcovitého tvaru, do kterých přibližně do třetiny nalijte vodu a přidejte dva až tři tulipány. K dokonalosti můžete vhodit do vázy pár hnědých dekorativních kamenů.

aranzovani-tulipanu
Moderní a elegantní způsob, jak aranžovat květiny.

3) Krása skrytá v roští

Myslíte si, že větve a roští do bytu nepatří? Uvidíte, že i větvičky stromů a keřů vám mohou udělat v interiéru parádu. Zkuste je dát do vody ještě s poupaty a pak čekat, jak se otevřou, nebo do nich zaplést jiné kvítky.

aranzovani-vetve
Vhodně zvolené větvičky se rázem stanou dominantou interiéru.

4) Květiny do konve? Proč ne!

Přirozenost květin nejlépe vynikne v netradičních nádobách. Zkuste zapátrat na staré půdě nebo na chalupě, právě tam se nejčastěji skrývají ty největší klenoty. Stará konev, na kterou už léta sedá prach, se tak vmžiku může proměnit v elegantní vintage dekoraci.

kvetiny-vintage
Staré oprýskané nádoby se s květinami promění ve stylové vintage kousky.

5) Zahrádka z plechovek

Máte doma plechovky od starých čajů? Určitě je nevyhazujte! Dají se použít na spoustu věcí, třeba na praktické vázičky. K dokonalosti vám bude stačit pouze několik plechovek nejlépe různých tvarů a barev. Pak už je jen na vás, jestli do každé dáte jeden druh květin, nebo je nějak zajímavě zkombinujete. Uvidíte, že výsledek bude stát za to.

kvetiny-aranzovane-v-plechovkach
Hravé plechovky s květinami ožijí.

6) Místo čaje květiny!

DIY trendům letošní sezóny velí jednoduché doplňky denní potřeby, které využijeme úplně novým způsobem. A přesně to je případ i našeho posledního tipu. Vezměte staré šálky a naplňte je květinami. Můžete použít čerstvé rostliny přímo z přírody, anebo zasadit třeba malý kaktus jako na obrázku.

kvetiny-aranzovane-v-salku
Šálky poslouží jako květináče i jako roztomilé vázičky.

zdroj fotografií: www.pinterest.com

Štítky: Vázy

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ