Magazín: Přírodou inspirující - Constantin Wortmann

Přírodou inspirující - Constantin Wortmann

24. července 2014 Rubrika: Světoví designéři

I tento německý designer patří mezi řadu dalších uznávaných designerů, kteří jdou vlastním směrem. Po dobu jeho působení navrhl řadu designových doplňků a dekorací, za které získal ocenění. Jeho výrobky si veřejnost oblíbila, stejně tak jako my.

Designer Constantin Wortmann

Constantin Wortmann studoval průmyslový design v Mnichově, po škole získal praxi tím, že se podílel se na tvorbě externích konstrukčních projektů. Hlavní zlom nastává v roce 1998, kdy se stal spoluzakladatelem designového studia Büro für Form, které se zaměřuje na interiérový, průmyslový, nábytkový a světový design. Jeho hlavní insprice vychází z lidského těla a přírody. Velká většina výrobků jsou imitací lidského těla. Osvětlení, které navrhl nachází hlavní myšlenku v lidském DNA, znázornění nositelky genetických informací všech organismů.

Pro Georg Jensen

První svícen navrhl v roce 2008, postupně až do současnosti se přidal k dalším návrhářům, kteří s oblibou navrhují designové doplňky a dekorace pro značku Georg Jensen. Kde se tenkrát Constantin mohl inspirovat? Řada, která je nazvaná Cobra nenese své jméno jen tak. Můžeme se jenom domnívat, jaké měl tenkrát myšlenky, ale pokud se s radostí zadíváme na tyto pozoruhodné doplňky, můžeme říct:" asi má rád hady". Že by mezi jeho hlavní inspiraci patřil pohyb hadů? Jak se ladně pohybují ze strany na stranu, stejně tak, se s elegancí pohybují i jeho navržené svícny, mísy a podnosy.

V současné době se může hrdě pyšnit svou vlastní tvorbou, o kterou má zájem téměř celý svět. Své výrobky vystauje na výstavách v Miláně, Madridu, Paříži a v dalších městech.

Zdroj, fotografie: www.buerofuerform.de

Štítky: Designéři, Georg Jensen

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ