Magazín: Přívítejte jaro s veselými květináči

Přívítejte jaro s veselými květináči

15. března 2016 Rubrika: Tipy pro bydlení

Už se také nemůžete dočkat, až to všude začne zelenat a krásně vonět? To my také! Proto jsme si posvítili na veselé DIY květináče, do kterých můžete zasadit první jarní bylinky i další květiny. Pusťte si domů tu pravou jarní náladu!

kvetinace-1
zdroj: www.blog.potterybarn.com, www.lauratrevey.com

1) Barevné květináče

Nejjednodušší způsob, jak květináčům vtisknout  jarní charakter a proměnit je k nepoznání, je popadnout barvy a krásně je vymalovat.

Úplně ze začátku obarvěte květináč na bílo. Sáhněte po barvách ve spreji, které vypadají skvěle, a navíc jsou kvalitní, takže na povrchu vydrží dlouho. Pak už jen stačí nechat pracovat vaši představivost a vybarvit si květináčky podle gusta.

kvetinace-2
zdroj: www.lauratrevey.com

Vybrali jsem pro vás nápadité kousky nejrůznějších odstínů i vzorů, ze kterých určitě načerpáte inspiraci. Další návody i tipy na barevné květináče najdete třeba tady.

kvetinace-3
zdroj: www.sparklelivingblog.com, www.katebello.com

2) Měděné plechovky

Měděné doplňky jsou hitem poslední sezóny, takže pokud chcete mít šik interiér, nějaký ten kousek v měděném provedení by u vás doma neměl chybět. Jestli žádné doma nemáte, nezoufejte, větší plechovky a dostatek měděné barvy ve spreji tenhle oříšek rozlousknou za vás!

kvetinace-4
zdroj: www.homeyohmy.com

Sáhněte po starých plechovkách a celé je barvou postříkejte. Přidejte podle fantazie cedulky s názvy bylinek a připevněte je provázkem. Na závěr už jen vložte květináče s bylinkami a jarní zahrádka je na světě. Celý návod na květináče najdete tady.

kvetinace-5
zdroj: www.homeyohmy.com

3) Provázkový květináč

Do třetice pro vás máme jednoduchý návod, který zvládne úplně každý a výsledek zkrátka stojí za to. Budete na něj potřebovat jen plechovku, lepidlo a provázek. Namočte provázek do lepidla a podle obrázku jím obmotejte celý květináč. Nechte zaschnout a je hotovo! Celý návod najdete tady.

kvetinace-6
zdroj: www.decoist.com
kvetinace-7
zdroj: www.decoist.com
Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ