Magazín: Promíchanej Silvestr
Už víte, jak strávíte poslední večer v tomto roce? Bujaré oslavy probíhají téměř na každém rohu nebo snad máte v plánu strávit tento večer sami doma? V každém případě se nenechte odbýt.
Ať už budete doma s rodinou nebo venku s přáteli, umíchejte si něco dobrého, co vás příjemně naladí.
Tento světoznámý koktejl vám namíchají snad v každém baru. „Svobodnou Kubu“ si dokážete doma namíchat během pár minut, potřebujete k tomu jen ty správné ingredience
- 5 cl bílého rumu
- 12 cl coly
- pár kousků limetky, pokud vám doma chybí, můžete ji nahradit limetkovým sirupem
- led
Do sklenice vložte několik kousků ledu. Led se nedrtí. Přidejte pár kousků limetky a přilijte bílý rum. Nakonec drink zalijte colou. Je to naprosto jednoduché. Na vás však zůstává, jaký tip sklenice si zvolíte. Odborníci na míchání alkoholických nápojů doporučují tzv. Highball Glass. Jedná se o nejběžnější sklenici oválného tvaru s objemem 250 ml.
Když se řekne Silvestr, možná si řada z vás asociuje i tatarský biftek. Nedokážu si představit tento den bez této lahůdky. Ač vám to tak nemusí připadat, tatarák je opravdu jednoduchou záležitostí. Když se do toho opřete, máte během půl hodinky hotovo. Já se nechala inspirovat poměrně oblíbeným a známým českým kuchařem. Od té doby už jiný nedělám.
- 400g očištěné hovězí kýty nebo pravé svíčkové
- dijonská hořčice
- extra panenský olivový olej
- česnek
- cibule
- vejce, můžete použít slepičí i křepelčí
- mořská sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- toasty z bílého chleba nebo klasický chléb
Maso najemno naškrábejte. Pokud zrovna máte po ruce tupější nůž, využijte i mlýnek na maso. Poté ochuťte mořskou solí, hořčicí a čerstvě namletým černým pepřem. Přidejte také česnek a najemno nakrájenou cibuli. Nakonec vmíchejte 2 žloutky. Tatarák nechte alespoň 3 hodiny uležet v lednici.
Před tím, než budete tatarský biftek podávat, připravte si toasty z bílého chleba, potřete je olivovým olejem a upečte je na pánvi. Pokud dáváte přednost klasickým topinkám, pusťte se do nich.
A jaké jsou vaše tipy na promíchanej Silvestr?
Zdroj: alkoholium.cz
Štítky: Stolování
Dominika SchmidtováKrása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.
|
Další články
Mohlo by vás zajímat