Magazín: Sen o krásném designu

Sen o krásném designu

10. února 2014 Rubrika: Světoví designéři

Přesně takový sen stál za vytvořením série Legacy. Sám Philip Bro Ludvigsen, designér této řady, popisuje její vznik takto: „Mou hlavní ambicí bylo vytvořit krásné a praktické věci, které by odpovídaly současnému modernímu designu. Myslím, že s Legacy se mi to podařilo.“ A co myslíte vy? Pojďme si lépe představit tuto kolekci a jejího jedinečného autora.

Designér Phillip Bro Ludvigsen

Philip Bro Ludvigsen

I když už stihl zanechat budoucím generacím své dědictví, je mu něco málo přes 50. Vystudoval školu designu a umění a od roku 1998 má i své vlastní studio. Nicméně byla to právě spolupráce se značkou Georg Jensen, která ho proslavila. Charakterizovat jeho styl a zaměření, není zrovna jednoduché. Philip Bro se věnoval velké řadě projektů. Navrhoval velké posluchárny, ale i drobné předměty, jako jsou svícny. Přesto můžeme jmenovat něco, co jeho práce spojuje. Je to především funkčnost s důrazem na estetiku. Philip Bro chce tvořit takový design, který bude praktický, ale zároveň krásný a nevšední. Podle svých vlastních slov by nikdy neobětoval funkci pro vzhled a naopak. Vše musí být ve správném poměru.

Dědictví

Přesně tomu odpovídá i řada Legacy. Jaký odkaz chce tedy Philip Bro zanechat? Zřejmě to, že není na škodu vzít starý kus a přetavit ho podle nových moderních stylů. Že je nutné zaměřit se na tvar a materiál. Ladné elegantní křivky, zrcadlově leštěná ocel, to je cesta k úspěchu. Nyní už znáte autora, proto nezbývá nic jiného, než se důvěrněji seznámit i s touto luxusní kolekcí. K tomu Vám může pomoci naše inspirativní kampaň.

Štítky: Design, Designéři, Georg Jensen

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ