Magazín: Šikovné nápady na podzimní věnce

Šikovné nápady na podzimní věnce

19. října 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Je to právě podzim, který dokáže s přírodou hotové zázraky. Proto na nic nečekejte a vyražte do přírody. Ta teď nabízí širokou paletu barev i vzorů, ze kterých se dá vytvořit spoustu parádních dekorací. Mrkněte na jednoduché návody, jak na působivé věnce, díky kterým se u vás doma zabydlí ta pravá podzimní atmosféra.

podzimni-venec
zdroj: http://www.knowhowshedoesit.com

1) Věnec z pomerančů a listí

Jednoduchý věnec se bude parádně vyjímat na vstupních dveřích nebo jako dekorace uvnitř interiéru. Použít ho můžete i o nadcházejích Dušičkách.

Budete potřebovat:

1. podzimní listy (můžete použít i plastové z obchodu),  2. malé hrušky, 3. malé dýně a tykve, 4. skořicové tyčinky, 5. sušené plátky pomerančů, 6. provázek / rafia, 7. stopky z malých dýní, 8. větvičky eukalyptu

podzimni-venec-1
zdroj: http://www.knowhowshedoesit.com

Ze všeho nejdřív si připravte sušené plátky pomerančů. Ty můžete vysušit v troubě, nebo je prostě pár dní nechte vyskládané na topení. Nejenže vám vznikne neokoukaná dekorace, ale pomeranč vám krásně provoní byt.

Pak už se můžete vyhrnout na výrobu věnce. Podle fantazie na korpus (můžete vyrobit z větviček a drátu, nebo koupit v obchodě už hotový) poskládejte jednotlivé díly, které jste si předem nachystaly. Upevníte je za pomocí drátu nebo provázku, tak jako vidíte na obrázku. Na závěr přidejte velkou mašli, s kterou věnec zavěsíte na dveře nebo kamkoli jinam.

podzimni-venec-3
zdroj: http://www.knowhowshedoesit.com

2) Věnec z šišek

Vyrazte na podzimní procházku do lesa a přineste si domů pár pěkných šišek. Určitě vám přijdou vhod na další věnec. Tmavé šišky se budou hodit hlavně k bílým tónům, slušet budou ale určitě i každým venkovním dveřím.

venec-sisky
zdroj: http://www.hisugarplumsblog.com
venec-sisky-2

Šišky na korpus připevněte lepidlem, pomoci si můžete i drátkem hnědé barvy. Šišky klaďte ve třech řadách, vždy opačným směrem, tak jako vidíte na obrázku. Do věnce můžete přemíchat i třeba skořicové tyčinky, které vám společně s šiškami krásně provoní byt.  Na závěr věnec ozdobte oblíbenou stuhou a je hotovo!

sisky-venec-3
zdroj: http://www.hisugarplumsblog.com
Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ