Magazín: Skladníkem na poloviční úvazek

Skladníkem na poloviční úvazek

24. července 2013 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat, Pod pokličkou

Po dlouhé zimě jsme se dočkali období dovolených a všichni kolegové a kolegyně toho s radostí využívají. Konečně přišla řada i na našeho skladníka, a já jsem se dobrovolně hlásila jako jeho dočasná zástupkyně. Naivně jsem si myslela, že trocha manuální práce bude pro mě příjemným rozptýlením oproti běžné administrativě obchodního oddělení.

regály plné balíků ve skladu

Den 1

První den mně připravil o veškeré iluze. Asi hodinu jsem hledala polštář, který byl zahrabán v nejspodnější krabici, další hodinu jsem pobíhala mezi regály a nemohla jsem najít svícen… Ale je potřeba hned na začátku říct, že předání skladu provázely podrobné instrukce, kde co je a jak to najít. Kolega mi dokonce všude nechal cedulky s popiskami výrobků, ale i když víte přesně, že ten svícen je někde v řadě těchto 15 krabic není nic snadného na něj natrefit.

Den 4

Naplno jsem si užívala balení zásilek. Zabalit takový lustr není žádná legrace. Každý produkt v originální krabici se dává do kartonu, prokládá se bublinkovou folií, karton se omotává černou lepící folií a jako třešnička na dortu přichází lepící paska. Musím říct, že jsem si vždy vyžívala v balení vánočních dárků, ale u takového pátého kartonu z vás začíná opadat nadšení a po dvacátém už pasku a folii nechcete ani vidět.

Den 7

Užila jsem si nejen balení, ale i rozbalování. Počítalo se, že dodávky nového zboží budou při prázdninovém provozu poněkud omezené, ale ve finále krabice s novinkami nám přibývaly na denním pořádku. Chudák sklad byl po dvou týdnech celý zavalen kartony, a já jsem se přesvědčila, že nestačí jen hromadit palety vedle sebe… Rozmísťování produktů ve skladovém prostoru je zkratka uměním a evidentně na to musíte mít talent.

Den 10

Jsem byla ráda, že se zatím nestala žádná katastrofa. Až na jedné rozbité přesýpací hodiny, které se nám rozbily při dopravě, a klientku, která ode mě místo krémového polštáře dostala černý. A samozřejmě jsem odpočítávala dny do konce kolegové dovolené.

Za příležitost vyzkoušet nové povolání jsem stejně vděčná. O to víc si pak vážíte vlastní náplni práci a práci těch druhých. Na závěr bych ráda poděkovala všem kolegyním, které mi pomáhaly s hledáním a balením. A samozřejmě Petrovi, který dělá skladníka na plný úvazek a nestěžuje se. Smile

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ