Magazín: Souboj titánů, puntík vs. proužek

Souboj titánů, puntík vs. proužek

17. ledna 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

Puntíky a pruhy. Dva odvěcí rivalové, zejména pak na poli módy. Každý z nich má někdy navrch, někdy se potkají. Jak tomu bylo třeba v minulém roce. Co ale v designu? Kdo vyhraje?

Bodky nebo proužky? Obojí!

Pruhovaná

Pruhy jsou, co se týče oblečení, nestárnoucí klasikou. Co je svět světem, ještě nevyšly z módy. Nejen, že dobře vypadají, oblíbené jsou také pro svou magickou moc, zkrášlit naši postavu. Důležité je ale vědět, s čím vám pomohou vertikální a kdy pořídit pruhy horizontální. Je to jednoduché. Plnější postavě lichotí pruhy svislé, tedy vertikální. Horizontální naopak rozšiřují, což také není v některých partiích na škodu. Pojďme se ale vrátit k designu. Mohou být pruhy v interiéru? Ano, pokud je dáte na zeď. Stejně jako na oblečení i na zdi opticky rozšiřují nebo naopak zužují. Je váš byt příliš malý? Pak ho rozšiřte pomocí horizontálních pruhů. Chybu s pruhy neuděláte ani v případě textilií nebo designových polštářků.

Puntíkatá mánie

A jak jsou na tom tedy puntíky? Podle módních stylistů jsou znakem ženskosti. Pokud máte v šatníku pár puntíkatých kousků, dobře víte, jak se v nich cítíte. Vesele, hravě, plná optimismu. Stejně tak je tomu v případě designu. Nedoporučujeme dávat je hned na zeď, i když fantazii se meze nekladou. Mnohem lépe poslouží na doplňcích a dekoracích. Jak již bylo řečeno, působí hravě a mile, navíc dodají interiéru retro nádech. Puntíky i pruhy mají něco do sebe, z dlouhodobého hlediska je to tedy remíza. Za nás však vítězí puntíky. Jestli jste na tom stejně, si ověřte v naší nové inspirační puntíkaté kampani.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ