Magazín: Tipy a triky na stylovou domácí grilovačku

Tipy a triky na stylovou domácí grilovačku

18. dubna 2016 Rubrika: Doporučujeme

S teplým počasím a prodlužujícími se dny začíná sezóna venkovních oslav, ke kterým neodmyslitelně patří i grilování. Zařiďte si na balkóně nebo zahradě jednoduchý grilovací koutek a povyšte vaší party na nezapomenutelný společenský a gurmánský zážitek.

grilovani1

Grilování patří mezi nejoblíbenější aktivity českých rodin, většina z nich si prostě léto bez voňavého grilovaného masa nedokáže představit. Není divu, grilování je v letních měsících tou nejlepší úpravou, jakou můžete masu či zelenině dopřát. Aby vaše zahradní párty byla dokonalá, nepodceňte ani venkovní posezení, umístění grilu a další nezbytnosti.

grilovani2

Ke grilování se bude hodit jednoduchý regál nebo komoda, kam můžete jednoduše uskladnit všechno náčiní, které ke grilování budete potřebovat. Nebo si takovou poličku vyrobte sami. Z pár kousků dřeva ztloukněte praktický stojánek, který se pomocí pantů a řetízků bude dát otevírat a zavírat podle potřeby.

grilovani3

Ať už budete grilovat jen na balkóně nebo máte k dispozici celou zahradu, myslete na to, že venkovní posezení by mělo být tvořeno kvalitním nábytkem, nejlepší je dřevo nebo plast, který má velmi jednoduchou údržbu. A určitě nezapomeňte na dekorace. Ty totiž dokážou pozvednout místo na jedinečnou oázu harmonie a pohody, která je přece na grilování nejdůležitější. Vhod přijdou pohodlné polštářky, květináče s voňavými bylinkami i nejrůznější košíky a další nádoby, do kterých můžete uskladnit všechno náčiní na grilování.

grilovani4

Na závěr vyzkoušejte náš jednoduchý a zdravý recept na lilkové kapsy, které z grilu chutnají prostě úžasně.

Lilkové kapsy

Budete potřebovat:

  • 2 velké dlouhé lilky
  • 250 g mozzarelly
  • 2 rajčata
  • snítka bazalky
  • hrst piniových oříšků
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Lilek nakrájený na tenké plátky osolíme, opeříme, pokapeme olivovým olejem a ogrilujeme. Poté vezmeme dva plátky lilku a položíme je přes sebe křížem, do středu dáme tenké plátky rajčete, mozzarelly, lístek bazalky a piniové oříšky. Konce spodního lilku přeložíme přes náplň, s druhým plátkem lilku zopakujeme totéž. Zabalené kapsy dáme prohřát na gril a navrch posypeme čerstvou bazalkou a piniovými oříšky.

grilovani5

1. Samostojný regál s 3 policemi Wendy, 95 cm, bambus, 2. Konferenční stolek Stark, 55 cm, mramor, 3. Jídelní židle plastová Willy (SET 2 ks), 4. Taška na pečivo Classic, 5. Konvice na vodu Classic, 6. Barová židle Rubby dřevěná, 7. Jídelní židle s područkami Chest (SET 2 ks), 8. Konferenční / noční stolek Woody, 75 cm, 9. Knihovna / regál s dřevěnými policemi Harvest, 170 cm

Štítky: Stolování

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ