Magazín: Tipy na neokoukané prostírání

Tipy na neokoukané prostírání

01. února 2016 Rubrika:

Nechte vaše jídlo vyniknout na krásně vyzdobené tabuli. Pomůže vám k tomu originální prostírání. Přichystali jsem pro vás nápaditou inspiraci.

prostirani1

Prostírání nemusí být jen nezbytnou podložkou, která ochrání ubrus před rozlitou omáčkou. Sáhněte po neotřelých kouscích a dejte svému stolu šmrnc. Klasickou variantou jsou textilní úpravy. Pohrajte si s barvami i vzory a slaďte váš stůl do kompaktního stylu.

Nebo vyměňte látku za podložky, na které se dá psát jako na třídní tabuli. Můžete na ně do nekonečna vymýšlet stále nové vzkazy nebo třeba nakreslit obrázek. Jejich výhodou je i snadná údržba, stačí je opláchnout vodou.

prostirani2

V oblibě jsou i DIY prostírání, které si můžete vytvořit vlastníma rukama. Vhod vám přijdou hlavně přírodní materiály.  Zkuste třeba působivou variantu z malých oblázků. Nebo pospojujte podobně dlouhé opracované větvičky drátkem, případně provázkem do tvaru obdélníku.

prostirani3

Jestli sázíte na kvalitu, sáhněte po přírodních materiálech jako je bambus. Jeho dřevo je známé pro své dobré vlastnosti a dlouhou životnost. Navíc na stole vypadá parádně a vaše hodování povýší na luxusní zážitek.

prostirani4
Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ