Magazín: Tradice a inovace v pojetí Alfreda Häberliho

Tradice a inovace v pojetí Alfreda Häberliho

13. března 2014 Rubrika: Světoví designéři

Společnost světoznámého designéra Georga Jensena vypouští do designového prostředí samé luxusní a jedinečné kousky. Filozofií značky je propojení funkčnosti a krásy. Samozřejmostí je kvalitní řemeslné zpracování a nadčasový estetický design. To vyžaduje nejen trpělivost, ale také ostřílené designéry. Jedním takovým bezesporu je Alfredo Häberli.

Představujeme světopznámého designéra Alfreda Häberliho

Alfredo Häberli se narodil v roce 1964 v Buenos Aires, hlavním městě Argentiny. V roce 1977 se odstěhoval do Švýcarska, kde započala jeho designérska kariéra a to ničím jiným, než vystudováním vyšší odborné škole, obor technické kreslení v Curychu a následně vysoké školy průmyslového designu též v Curychu. „Můj strýc byl architekt a jeho profese mě vždy fascinovala. I proto jsem se nejprve rozhodl studovat architekturu a pak teprve design.“ Dnes je známým mezinárodním designérem a jeho jméno je spojeno nejen se značkou Georg Jensen, ale i se společnostmi Alias, BD Barcelona, či Camper.

Dílo tohoto světově uznávaného designéra je ovlivněno nejen dětstvím stráveným v Argentině, ale též radostí, energií a tradicí, kterou se snaží propojit s inovací. Propojení těchto dvou veličin je patrné například v kolekci Alfredo, kterou vytvořil pro Georga Jensena. V této kolekci propojuje oblé, nenásilné tvary s kvalitními moderními materiály – sklem a nerezovou ocelí. Tato kolekce byla oceněna hned několika prestižními oceněními, mezi nimiž můžeme jmenovat: FORMLAND Design Award 2011, WALLPAPER Design Award 2012, či BO Bedre Design Award 2012.

Alfredo Häberli dostal v posledních šestnácti letech mnoho ocenění. Možná i proto se rozhodl vydat svou osobní monografii nazvanou Alfredo Häberli – Sketching My Own Landscape (Skicy mých vlastních krajin). Knihu vydalo v roce 2006 nakladatelství Frame publishers v Amsterdamu. Obsahuje nejen Alfredovy nápady, ale též komentáře k jeho designové tvorbě od vlivných švýcarských umělců.

Pokud vás životní příběh tohoto designovéhio velikána zaujal, není nic lepšího než si prohlédnout knihu Sketching My Own Landscape na Alfredově oficiálním webu, nebo zabrousit do hlubin internetu a naštívit třeba blog našeho partnerského webu, kde se dozvíte více o kolekci Alfredo.

Štítky: Designéři, Georg Jensen

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ