Magazín: Trendy a vzdušené „knihovničky,“ které si zamilujete

Trendy a vzdušené „knihovničky,“ které si zamilujete

02. června 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

Současná doba přeje inovacím. Velké, prostor zabírající obývákové stěny střídají vzdušnější poličky a komody, z vitrín se stávají přežitky. Průvan nastává i v oblasti knihoven. Místo velkých regálů dáváme přednost menším a designově hravějším poličkám. Jste-li milovníkem knih v papírové podobě čtěte dál.

Originální police na knihy Dřevěné police na knihy Dekorativní police na knihy Designové poličky na knihy Stylové regály na knihy do pracovny Trendy regály na knihy Designový regál na knihy Books Designový stůl pro uložení knih

Především digitalizace a rozvoj čteček knih způsobily masivní přechod od knih papírových ke knihám elektronickým. Jsou lehčí, skladnější a vejde se do nich mnoho informací, mnoho knih. Přesto stále existují lidé, kteří upřednostní vůni knihy a šustění papíru. Pár takových se našlo i u nás v Designlivu. Pokud jste také zarytým zastánce knih a milujete kožené vazby a vůni tiskařské černi máme pro vás pár tipů na vzdušné knihovničky, které pojmou menší i větší množství knih.

Hravé poličky

Dřevěné, plastové, gumové. Zkrátka jakýkoliv materiál na jaký si vzpomenete. Fantazii ani barvám se v tomto ohledu meze nekladou.

Dřevo vždy vládlo interiérům, proto jsou oblíbeným doplňkem poličky na knihy ve tvaru šnečí ulity, která je složena z menších prkének, či „tančící regál“ také složený z menších kousků překližky. Do popředí se dostávají i dřevěné poličky ve tvaru písmene L, které jsou různobarevně pojaté a sestavené do různých obrazců dle vaší fantazie. Velmi oblíbené jsou  police plastové a gumové. Honosí se zářivými barvami s možností jejich kombinování. Můžete tak mít pod sebou třeba pět poliček a každou v jiné barvě, nebo můžete poličky sladit s nábytkem. Hitem jsou také „zlomené poličky“ jedná se o gumové poličky s oporou, které v půli vypadají jako zlomené.

Poličky jsou vhodné pro všechny, kteří řeší prostor v místnostech a nemají místa nazbyt. Mohou pozvednou i atmosféru větších místností.

Designové regály

Regály vyniknou ve větších místnostech, jejichž dominantu podtrhnou. Na výběr jsou elegantní regály v šedém provedení, které hodí nejen na knihy, ale také na rámečky na fotky, či sošky, nebo vlnící se regály v bílé barvě, které oživí interiér a dodají mu originalitu. Zvolit můžete regály, které mají zadní část a umisťují se ke zdi, nebo regály oboustranné, které je možno umístit do prostoru. Tento typ regálů je jak praktický, neboť pojme vaše knihy, tak i užitečný. Můžete jím opticky rozdělit místnost. Pokud máte opravdu hodně prostoru můžete vsadit na nápaditý regál složený z velkých písmen v jejichž útrobách jsou umístěny poličky. Sestavením jednotlivých velkých písmen vznikne originální regál tvořící trojrozměrný nápis "Books."

Originální stolový systém

Hitem je pak unikátní stolový systém ukládaní knih, kde místo regálu, poličky, nebo klasické knihovničky umístíte do obývacího pokoje, či do jiné místnosti v interiéru, stůl, který má místo stolové desky dřevěné, či kovové trubičky na něž knihu hřbetem nahoru zavěsíte. Další variantou je pak stůl s úschovným prostorem, který se vytvoří mezi dvěma stolovými deskami a je zavírací.

Tak co myslíte, kam byste uložili své oblíbené knihy – do poličky, regálu, nebo stolu?

Zdroj: www.home-designing.com

Štítky: Design

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ