Magazín: Umíte správně uklízet? Japonská technika ví, jak na to!

Umíte správně uklízet? Japonská technika ví, jak na to!

11. listopadu 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Každý z nás jistě uklízí jiným způsobem. Někdo raději častěji, ale v menším měřítku. Další rovnou celý byt do perfektního lesku. Co když jsou ale všechny naše techniky špatně? Ano, i uklízení se dá POKAZIT!

marie-kondo-zazracny-uklid
zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/53550683045416086/

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy

Tak zní název knihy od japonské autorky a poradkyně v oboru uklízení Marie Kondo. Tento světový bestseller byl publikován už i v českém jazyce, a jistě potěší nejen všechny příznivce uklízení, ale i milovníky interiérů obecně.

Autorka je totiž toho názoru, že pokud máme špatně uklizený dům či byt a interiér zaplněn věcmi, které v něm ani mít nechceme, může se to všechno odrážet i v našem životě. Očista domácnosti v tomto případě znamená očistu celkovou.

Poznejte originální umění, díky němuž se spolehlivě zbavíte nepořádku a náležitě si uspořádáte věci. Proměňte svůj domov pomocí autorčiny inspirativní metody v trvale uklizené prostředí: klíčem je vypořádat se s domácností ve správném pořadí, ponechat si jen to, co opravdu milujete, a udělat vše rychle. Změníte tak svůj život – získáte větší sebejistotu, budete úspěšnější a možná i konečně zatočíte s přebytečnými kily.

Binec se prostě musí uklidit, ale co když .....

Zná to snad každý, kdo alespoň jednou uklízel. Tato činnost nás mnohdy netěší, děláme ji ve spěchu, protože musíme, a mnohdy nás výsledný efekt ani tolik netěší. A pokud jsme s výsledkem spokojeni, za dva dny se prostor blíží své normální podobě - na skříňky pomalu ale jistě sedá prach, v kuchyni jsou první mastné fleky, do spáry v koupelně zalézá první plíseň....

Podle Marie Kondo je první velkou chybou, pokud se rozhodnete uklízet jen jednu malou část prostoru.

marie-kondo
zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/562668547173590638/

Kouzlo v tomto případě není v maličkostech

Jaká je hlavní část knihy o uklízení? Dozvíte se v ní, že pokud v ložnici hromadíte třicet malých sošek slonů, vzorky parfémů z časopisů či staré účty, a nic z toho nemá své místo, nikdy pořádně neuklidíte. Jak už jsme radili v jednom z předešlých článků, rozmyslete se, zda má pro vás určitá věc nějaký význam a zda ji ve svém životě potřebujete....

 

 

Co si myslíte o uklízení podle Marie Kondo vy?

zdroj citace: databazeknih.cz/knihy/zazracny-uklid-poradek-jednou-provzdy-257806

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ