Magazín: Vánoce zadarmo!

Vánoce zadarmo!

08. prosince 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

Taky jste tak otrávení z kýčovitých vánočních výloh? V obchodech se to teď na každém kroku třpytí a blýská nejrůznějšími vánočními ozdobami. Sortiment většiny nákupních center ale nabízí pořád to stejné dokola, často bez špetky fantazie. Proto jsem se letos rozhodla vyrobit si vánoční výzdobu sama a zjistila jsem, že to vůbec není složité!

Jelikož jsem od přítody tak trochu patlal, myslela jsem že to dopadne katastrofou. Opak byl ale pravdou! Existuje mnoho užitečných rad a nápadů, jak si v podstatě zadarmo vyrobit vkousnou vánoční výzdobu.

Vybrala jsem pro vás ty nejlepší nápady, se kterými se váš interiér promění k nepoznání! K výrobě vám postačí papír, nůžky a lepidlo – případně můžete použít barvičky podle fantazie. A nebojte se do tvoření zapojit i vaše děti, uvidíte, že budou nadšené.

Jednoduché a krásné vánoční ozdoby

Vánoční kytičky

Tyhle krásné kytičky jsou mým prvním favoritem. Jejich výroba opravdu nezabere moc času a výsledek opravdu stojí zato! Sama jsem si je zavěsila na okno, můžete jimi ale vyzdobit téměř cokoli.

K jejich výrobě potřebujete roličku od toaletního papíru, nůžky, lepidlo a barvičky. Roličku rozstříháme na několik stejně dlouhých proužků a ohneme, abychom docílili oblého tvaru (jako na obrázku). Pak už jen stačí vytvořené „okvětní lístky“ spojit lepidlem k sobě a vytvořit tak kytičku. Hotový výtvor můžete třeba oblepit zlatým nebo stříbrným papírem, aby ozdoba získala vánoční nádech. Osobně jsem zvolila třpytky stříbrné barvy, které jsou běžně k dostání ve výtvarných potřebách.

Vyzdobte si řetězem z šišek třeba okno

Vánoční řetěz

Tento řetěz mě zaujal, protože při jeho výrobě se používá přírodní materiál, takže na vánočním stromku bude působit přirozeně, ale zároveň svátečně. Opět neplatí pravidlo, že dekorace musí viset jen na stromku, zkuste jej připevnit do okna nebo na dveře.

K výrobě budete potřebovat šišky, lepidlo, barevný provázek, bílou barvu (osobně jsem použila temperu, ale určitě budou fungovat i jiné varianty) a libovolné další ozdůbky (mašličky, hvězdičky apod.). Samotný postup pak už jistě odvodíte sami – šišky nabarvíte na bílo a připevníte na provázek lepidlem. Podle fantazie pak můžete dodat další drobnůstky, takže každý řetěz bude originál!

Štítky: Bytové doplňky, Designové dekorace, Interiérové dekorace

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ