Magazín: Vánoční inspirace: originalita z plechu

Vánoční inspirace: originalita z plechu

02. prosince 2015 Rubrika: Designové doplňky

Vánoce už pomalu klepou na dveře. A vy stále přemýšlíte nad tím, jak vyzdobit svůj domov? Tady máte zaručenou a jednoduchou inspiraci....

uvodni-fotka-plechovky
Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/201113939585592252/

Máte prázdné plechovky, které se vám nechce vyhazovat? Pokud máte kreativní chvilku a hledáte tipy, jak s ní naložit, už nemusíte.... Dnes vám ukážeme, jak celkem rychle a především jednoduše využít plechovky k ozdobení vlastního interiéru. Zajímavý nápad jim dodá originální a nevšední vzhled.

Navíc se tento jednoduchý a praktický styl dá spojit s vánočními dekoracemi a motivy. Vymyslete si vlastní dekorace, nebo se inspirujte našimi tipy a dodejte Vánocům a svému domovu nový, nevšední vzhled, který ocení každá návštěva.

Lucerničky, lampičky, svícínky ...

Svičky, lucerny a lampy přidávají vánoční útulné atmosféře své vlastní kouzlo. A pokud chcete spojit příjemné s užitečným, vytvořte si svícny nebo lucerničky. Do plechovky jednoduše udělejte díry do vámi požadovaného obrazce a vytvořte zajímavé vánoční motivy. Jednoduše vám to půjde s hřebíkem a kladívkem. Pak už stačí pouze vložit (vonnou) svíčku a nádherný DIY projekt je na světě. Obrazec se rozzáří a vašemu domovu dodá nádhernou atmosféru. Svíčka navíc provoní celou místnost.

plechovky-svicky-vanocni-motiv
Zdroje obrázků: marthastewart.com a nostalgiecat.blogspot.com

Květináče s motivy Vánoc

Plechovka má skvělý tvar, který se dá využít i jako květináč pro vaše oblíbené květiny. Vezměte plechovku a ozdobte si jí podle sebe, třeba vánočním motivem z papíru. Pak jen vložte starý květináč s kytkou do plechovky. A máte novou a originální dekoraci, která nejde nikde koupit.

vanocni-kvetinace-z-plechovek
Zdroje obrázků: diyncrafts.com a etsy.com

Zábava pro děti i dospělé

Zdobení plechovek může být nejen praktické, ale i zábavné. Zaměstnáte tím nejen sebe, ale i své děti. Strávíte s nimi hezký čas a dobře se pobavíte. Najděte nějaké staré plechovky a vytvořte si s dětmi nezapomenutelné okamžiky u zdobení vašich nových a originálních dekorací. Pokud to spojíte i s vánoční tématikou, budou se plechovkami vaše děti pyšnit u nejedné návštěvy.

hrajeme-si-s-detmi-a-plechovkami
Zdroje obrázků: hative.com a keepingitsimplecrafts.com

Ozdobte si štědrovečerní tabuli

Taková dekorace z plechovek je velmi snadná. Stačí jich mít jen pár, natřít je na vaší oblíbenou barvu a udělat do nich díry do různých tvarů, nebo písmen, která vyjádří konkrétní slova. Pak jen při večeři zapálit a vykouzlit nádhernou atmosféru. Třeba zrovna u štědrovečerní večeře.

plechovky-stedrovecerni-vyzdoba-diy-projekt
Zdroje obrázků: abeautifulmess.com a ourbestbites.com

Vánoce jsou nezaměnitelný svátek plný fantazie, kouzel a radosti prožité s našimi blízkými. A především příjemné pohody ve společnosti nádherných a originálních doplňků. Ty dokreslují sváteční čas... Fantazie je nekonečná. Záleží jen na vás.

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ