Magazín: Vánoční inspirace ze Skandinávie

Vánoční inspirace ze Skandinávie

07. prosince 2015 Rubrika: Designové doplňky

Skandinávské interiéry nám už dávnou dokazály s jakou noblesou a elegancí dokážou skloubit kvalitní zpracování, čisté linie a maximální funkčnost. Teď se s námi můžete mrknout, jak to všechno vypadá, když přijdou do Skandinávie Vánoce. Pojďte s námi na prohlídku a nasajte inspiraci!

vanoce-skandinavie
zdroj: www.onekindesign.com

Seveřané jsou obklopeni rozsáhlými lesy a jezery a přírodní motivy jsou i pevným základem jejich domovů. Umělé vánoční stromky nechte na půdě a vypravte se pro pravý nefalšovaný jehličnan. Místo se doma najdou i šišky všech tvarů, voňavé jehličí nebo větvičky. Ty můžete naaranžovat do vázy a zavěsit na ně pár vánočních ozdob. Na okně vám vykouzlí krásnou dekoraci.

skandinavie-vanoce1
zdroj: www.onekindesign.com

Mezi barvami vévodí jemné tóny zlaté a stříbrné, které se nebojte doplnit třeba o tradiční červenou. Zlaté pravidlo praví, hlavně nic nepřeplácat a o severských Vánocích to platí dvakrát. Nechte prostor dýchat a sáhněte jen po jen několika odstínech a pohlídejte si, aby spolu barevně ladily.

skandinavie-vanoce3
zdroj: www.onekindesign.com

I když ve Skandinávii hrají prim čisté linie a vzdušný interiér, vůbec to neznamená, že váš domov nebude útulný. Mrkněte se po měkoučkých kožešinách, pletených dekách i huňatých polštářích, které se doma postarají o útulnou vánoční atmosféru.

skandinavie-vanoce4
zdroj: www.onekindesign.com

Samozřejmě nezapomeňte na svíčky a světýlka, která prostě k Vánocům neodmyslitelně patří. Domov se vám rázem promění v hřejivé hnízdo, ve kterém bude slavit nejočekávanější svátky roku jedna radost.

vanocni-dekorace

1. Etažér malý Forde, 16 cm, červenozlatá, 2. Vánoční ozdoba Srdce, 3. Vánoční koule Nordica, 2 ks, 4. Interiérová dekorace Apple, 28 cm, červená, 5. Čajové svícny Winter, 6 cm (SET 2 ks), 6. Svícen Ribbons pro 4 svíčky, černá, 7. Dekorativní polštář Los II., 60x60 cm, 8. Dekorativní polštář pletený Tika, 45x45 cm černá, 9. Mísa z měděného drátu Diba, 35 cm, 10. Podlahový svícen pětiramenný Florid, černá

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ