Magazín: Vánoční pečení, jak ho neznáte

Vánoční pečení, jak ho neznáte

14. prosince 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Vánoce bez lineckého nebo vosích hnízd, to by zkrátka nebylo ono. Co takhle letos mezi tradiční kousky přemíchat pár moderních druhů? Mrkněte, jak na veselé lízátkové sněhuláky nebo vánoční makronky. Uvidíte, jak s nimi vaše vánoční tabule prokoukne!

vanocni-makronky2
zdroj: www.epicureanmom.com

Vánoční makronky

Makronky jsou jemné sušenky, které pocházejí z vyhlášené francouzské kuchyně. Základní ingredience tvoří rozmixované mandle, vajíčka a cukr. Jestli jste je ještě nikdy nezkoušeli, recept můžete najít třeba tady. Upečené makronky se pak zpravidla slepují máslovým krémem nebo kvalitní marmeládou.

My jsme pro vás dali dohromady kouzelné vánoční varianty makronek, které potěší nejen chuťové buňky, ale i je na ně krásná podívaná. Pro ně budete potřebovat hlavně nejrůznější potravinářská barviva, která přimíchejte do základního těsta. Na dozdobení přijde vhod klasická poleva z moučkového cukru a bílků. A pak už jen stačí pustit se do toho!

vanocni-makronky
zdroj: www.themacaronqueen.blogspot.si, www.blog.zodio.fr

Veselá lízátka

Cake pops neboli dortová lízátka jsou vlastně takové jednohubky na šplejli. Vypadají sice jako lízátka, jsou ale vyrobená z těsta, takže je sníte na pár kousnutí. Připravují se opravdu jednoduše, můžete na ně třeba použít přebytečné drobky těsta z jiného pečení. Slepíte upečené drobky těsta s máslovým nebo jakýmkoli jiným krémem. Přidáte polevu, sypaní a je hotovo.

Tipů, jak je vyzdobit ve vánočním duchu, je nespočet. Nám padli do oka třeba roztomilí sněhuláci a jejich kloboučky vyrobené ze sušenek Oreo. Na santovské čepice se zase bude hodit červené barvivo a trocha kokosu. Všechny návody můžete najít třeba tady.

lizatka-vanoce
zdroj: www.bakerella.com

Cukrové myšky

Co trochu oživit klasické vánoční cukroví? Poslední nápad je velmi jednoduchý, takže se do něj můžete pustit i dětmi. Vytvarujte z libovolného těsta (lepší je asi nepečené, zvolte třeba kokos nebo oříšky, které spojíte krémem) myší tělo. Pak už jen stačí přidělat oči, nos a z plátků mandlí vytvořit uši. Jestli zvolit černou nebo bílou variantu, už necháme na vás. Dobrou chuť!

vanoce-mysi
zdroj: www.tasteofhome.com, www.bhg.com
Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ