Magazín: Vítejte v industriálním stylu – stylu, který frčí

Vítejte v industriálním stylu – stylu, který frčí

09. dubna 2016 Rubrika: Tipy pro bydlení

Byt zařízený jako průmyslová hala? Na první pohled skladiště? Trubky, pružiny, cihly, beton. Zkrátka přiznaný materiál, který si na nic nehraje? Budete patřit mezi, kteří si tento dynamický trend oblíbí nebo ne?

Industriální styl
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/363806476130810803/

Skladiště? Ne!

Na první pohled industriální styl tvoří dojem průmyslového prostoru nebo nějaké staré továrny či haly. Pravdou ale je, že nemusíte zrovna bydlet v takovém prostoru. Industriální styl vytvoříte i za pomoci správně vybraného nábytku, dekorací a doplňků, které seženete třeba na půdě. Jedná se totiž o celkem nenákladný styl, se kterým uděláte opravdu originální a pěkný efekt ve stylu bydlení za málo peněz.

Industriální styl v kuchyni
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/63331938484877597/

Kov, cihly a beton hrají prim

Tento styl si zkrátka na nic nehraje. Klasicky se v interiéru můžete setkat s neomítnutými cihlami, s betonovými stěnami, trčícími kovovými trubkami nebo kabely, které jsou vedené po stěně a vypadají jak z retro doby. Zkráceně řečeno – závěsy a koberce tu opravdu nehledejte.

Nejhlavnějším materiálem je tu tedy kov. Ale můžete tu najít i další materiály, které nám můžou připomínat průmyslovou dobu. Základním prvkem jsou tu architektonické a instalační prvky jako je odkryté topení, nosníky, schodiště, dělící prvky atd.

Industriální styl v interiéru
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/440508407276919453/

Vyčistěte prostor

Industriální styl má svou nejsilnější stránku v otevřených prostorech. Tedy ideálně na vás dýchne tento styl v prostoru bez různých příček a vnitřních zdí (nosné zdi v prostoru zkrátka být musí). Díky vysokým stropům dosáhnete ještě většího efektu. V takovém případě se skvěle hodí vestavěná patra, která zařídíte opět v podobném stylu - do těch se většinou umístí ložnice, kvůli klidu a soukromí, které v otevřeném prostoru dole nemáte.

A co když velký otevřený prostor? Nevadí! I s tím se dá pracovat. Podobného efektu lze dosáhnout i pomocí omezení vybavení nábytkem. No a pokud už nějaký nábytek doma máte, tak se prostor snažte vyčitstit jen na opravdu potřebné "minimum" a zbavte prostor závěsů, koberců apod.

Industriální styl a vestavěné patro s ložnicí
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/344243965245351833/

Připadáte si i přesto v jako nějaké staré továrně?

Skvělým tipem na vylepšení celého prostoru, aby v něm dokázal bydlet opravdu každý, je kombinování různých materiálů k sobě. Kov, beton a cihly můžou někdy na někoho působit špatným dojmem a to doma opravdu nechceme. Zkuste tedy tyhle materiály zkombinovat ještě se dřevem a uvidíte, jak celý interiér a prostor dostane rázem zcela nový rozměr. Přidat můžete i skleněné prvky a kůži, díky kterým dosáhnete ještě více pocitu zabydleného prostředí.

Industriální styl - designové bydlení
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/316237205063858510/

V naší nabídce v partnerském obchodu DesignOutlet.cz máme produkty, které se do industriálního stylu více než hodí. Zkuste se jimi inspirovat.

Industriální styl DesignOutlet

1. Lustr kovový Cover, 2. Stolní lampa Nordic, 3. Věšák kovový Best, 170 cm, černá, 4. Stojan na časopisy kovový Soul, 5. Nástěnné hodiny Old Style, 6. Lustr závěsný VITA Acorn, 7. Stolička kovová Better Homes

Štítky: Design, Interiérové dekorace, Nábytek

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ