Magazín: Vytvořte si vlastní inspirativní místo pro domácí fitness

Vytvořte si vlastní inspirativní místo pro domácí fitness

27. února 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Také si rádi zacvičíte pilátes, nebo jógu? Držte se jednoduchých tipů a věřte, že dokážete vytvořit příjemné a hlavně inspirativní prostředí pro vaše home fitness.

domaci_cviceni
Pokud cvičíte raději doma a v klidu, vytvořte si vhodné podmínky.
  1. Vybírejte klidné barvy. Bílá a světle šedá jsou takové vděčné neutrální barvy. Nemusíte se jich plně držet, odstíny modré, fialové a žluté mohou také působit velmi klidně. Zatím co my vám doporučujeme vyvarovat se výrazných barev, jako je červená či oranžová, držte se stále toho, v čem se cítíte dobře právě vy. Pokud je to výrazný fuchsiová, tak si tak zkrátka vymalujte.

  2. Udržujte si přehled. Je to tak, v dnešní době zkrátka máme po ruce spousty papírů. Noviny, časopisy, letáky, pracovní materiály atd. Víte, že, když máte kolem sebe mírný nepořádek, může to ve vás vyvolávat částečné pocity zmatenosti i úzkosti? Pokud tedy chcete vytvořit příjemnou a hlavně zdravou oblast ve vašem bytě, zaměřte se na odstranění nepořádku.

  3. Přidejte pokojové rostliny. Přineste kousek přírody do vašeho tréninkového prostoru. Rostliny nám pomáhají filtrovat vzduch a také vytvářejí uklidňující prostředí, ve kterém se budete cítit přirozeněji.

  4. Využijte přirozeného světla. Nikdo nechce na sobě pracovat pod parou silných a nepřirozených zářivek. Na místo toho se poohlédněte po koutku, který má dostatek přirozeného světla, které je více povzbuzující a relaxační než drsné světlo shora.

  5. Myslete minimalisticky. Během tréninku jednoduše můžete ztratit pozornost – „ Jo, možná bych si mohla přečíst tuhle knížku“. Odstaňte rušivé elementy, z takového prostoru. Pokud víte, že i pohled na knihu by vás mohl rozhodit, nemějte ji tam. Jednoduchý a čistý prostor vás nemůže rozrušit.

  6. Chce to rytmus. Ujistěte se, že váš cvičící prostor je dostatečně prostorný. Místo pro pohyb je opravdu důležitý. Nezapomeňte si také pořídit nějaký přehrávač, pokud zrovna nepožíváte MP3 se sluchátky. Uklidňující hudba je ten správný doprovod.

  7. Nezapomeňte na vůni. Zkuste vytvořit příjemné spa prostředí – klidné místo uprostřed ruchu každodenního života. Na vůně plno lidí zapomíná. Ovšem, najdou se i tací, kteří je nemohou ani cítit. V takovém případě se poohlédněte po svíčkách.

  8. Inspirativní kresby. Ovšem, nepřeplácejte vaše stěny, ale pokud vyberete vaše oblíbené obrazy a dobře je umístíte, více tím získáte, než tratíte. Váš pokoj bude příjemnější – bude pro vás i více inspirativní. Dobrým tipem jsou panoramatické průhledy, které vás posunou tam, kam budete chtít uprostřed tvrdého cvičení.

Začněte 30 denní výzvou

Blogerka z Blogitales se zaměřuje na efektivní cvičení s růnými částmi těla. Vybrali jsme pro vás efektivní cvičení, ve kterém zapojíte téměř celé tělo metodou pilátes.

30_denni_vyzva
30 denní výzva, pilátes. Zdroj: blogilates.com

Další její návody, tipy a 30 denní výzvy najdete na jejích stránkách.

Zdroj: elledecor.com

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ