Magazín: Vytvořte si vlastní umělecké dílo!

Vytvořte si vlastní umělecké dílo!

23. června 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

Obraz je synonymem umění a krásy, fantazie a různých asociací. My razíme heslo, že vkusným obrazem nikdy nic nezkazíte, jedná se totiž o dekoraci, která může opticky oddělit prostory, zaplnit prázdné místo na zdi a také zútulnit interiér. Ale zkoušeli jste si někdy vytvořit vlastní obraz? Zkuste to, výsledek vás příjemně překvpaí.

Obraz na stěnu z odpadků Designová dekorace z odpadků Designový doplněk z odpadků

Nadchněte se!

Žijeme ve světě, kde není nastolen jednotný umělecký směr, kterým by se museli umělci řídit. Pryč tedy s impresionismem, expresionismem, nebo kubismem, vítej individualisme. Každý člověk je jedinečný, má různé návyky a různí lidé relaxují různě. Někdo sází na sport, jiný na gaučink. Zkuste vsadit na aktivní odpočinek prostřednictvím umění. Vytvořte si vlastní umělecké dílo, vlastní styl. Je to jednoduché a levné. Stačí vám nadšení a vše co máte doma po ruce.

Materiál neřešte, vyřeší se sám…

Samozřejmě je jednoduché zaběhnout do papírnictví koupit si předkreslený obrázek a k němu barvy a štětce, ale proč nepopustit uzdu fantazii? Posbírejte staré kusy látek, které máte doma, knoflíky, vypůjčte si od dětí korálky, nebo třpytky, využijte pet lahve, či skleněné lahve od sirupu na vyhození, těstoviny, rýži, rozdrcené skořápky od vajec, alobal. Cokoliv vás napadne, že by se mohlo hodit pro váš obraz. Pak už vám stačí čtvrtka, nebo karton od ovoce či zeleniny ze supermarketu a vaše umělecká dráha může začít.

Umění z odpadků

Důkazem toho, že vytvořit umělecké dílo může každý je i 55letá britka Jane Perkinsová, která se proslavila tvorbou obrazů z odpadků. Svá umělecká díla, na nichž můžeme spatřit především tváře celebrit, vytváří z toho, co najde v odpadcích – nádobí, knoflíky, hračky, stará bižuterie, to vše jí poslouží k vytvoření obrazu, za který inkasuje v přepočtu 4000 Kč.

Nechte se inspirovat touto dámou a rozviňte svou fantazii na plné obrázky, vždyť vás za váš výtvor nebude nikdo známkovat jako ve škole, naopak, budete ze sebe mít dobrý pocit a když se dílko povede, můžete si ho pověsit doma na zeď. Třeba se vaši přátelé inspirují také…

Štítky: Bytové doplňky, Design, Interiérové dekorace

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ