Magazín: Vyvraťte mýty. I žena může být truhlářem.

Vyvraťte mýty. I žena může být truhlářem.

01. ledna 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Když se řekne povolání truhlář, každý si pod tím představí statného muže. Ariele Alasko je ale drobná žena, která je v tomto povolání lepší než mnozí muži.

Ariane Alasko
Zdroj obrázku: instagram.com/arielealasko/?hl=cs

Ariele Alasko nejdříve studovala vysokou školu s oborem sochařství. Mnohem více ji však zajíml materiál dřevo. Proto krátce potom, co dostudovala školu, začala si vyrábět menší drobné věci ze dřeva jen tak pro zábavu.

Možná si každý myslí, že byt umělce je vyšperkovaný a má pořádný styl. V tomhle případě byla Ariele jiná i v tomto. Svůj koníček přesunula do obývacího pokoje, který se stal její malou dílnou.

Ariane Alasko - truhlářka
Zdroj obrázku: instagram.com/arielealasko/?hl=cs

Později se stal tento koníček vášní a následně i prací. Nyní se tomu věnuje naplno a nedávno objevila obrovskou vášeň v řezbářství různých lžic.

Vyráběné lžíce
Zdroj obrázku: arielealasko.com/about/

Mezi její nejpoužívanější materiál patří stará dřevěná prkna. Tyto prkna si vybírá i podle barev a textur dřeva. Je to z toho důvodu, že má ráda krásu dřeva jako takovou a proto na dřevo později nepoužívá žádné barvy ani mořidla.

Ariale Alasko při práci
Zdroj obrázku: hedleyandbennett.com/blogs/apron-squad-adventures/15576620-interview-with-ariele-alasko

Jak jsem psala výš, v současné době se Ariele věnuje naplno výrobě různých druhů lžic. Dříve, když začínala, tak mezi její práci patřil i nábytek a interiéry.

O tom, že opravdu miluje krásu dřeva svědčí i fakt, že když obkládala stěnu jedné restaurace v Kalifornii, tak na její výrobu bylo použito dřevo výhradně ze zřícených nebo zničených mlýnů obylí, stodol a železničních stanic. Říká se, že každý výrobek by měl mít nějaký svůj příběh. Tato stěna ho zcela jistě má. Použité dřevo je z různých koutů světa - z New Yorku, Virginie, Tennessee, Oklahomy, Texasu a Kalifornie.

Obložená stěna restaurace
Obložená stěna restaurace v Kalifornii. Zdroj obrázku: arielealasko.com

Zkrátka, Ariele Alasko je mladá krásná a křehká žena, která svou práci miluje a je to na ní vidět. Společnost ji dělají především její psi, kterým se věnuje ve volných chvílích. Pokud máte chuť podívat se na další fotky či se chcete inspirovat její prací, tak se podívejte na její Instagram. Průběžně tam vkládá různé fotky z jejího života.

Ariale se svými prácemi
Zdroj obrázku: brooklyntowest.blogspot.cz/

Štítky: Design, Nábytek

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ