Magazín: Z obyčejné větve designovým skvostem!

Z obyčejné větve designovým skvostem!

17. ledna 2016 Rubrika: Světoví designéři

Co uděláte, když vám překáží v cestě zcela obyčejná větev? Sebastian Errazuriz ji neobešel, ale zastavil se. Viděl v ní totiž okamžitou inspiraci.

Bilbao-perex
Estetická stránka celého výtvoru je ohromující.

Sebastian Errazuriz je umělec a návrhář. Na procházce v Santiagu de Chile ho jednoho dne doslova něco cvrnklo do nosu. Jak říká:

Nikdy nevíte, kde si vás inspirace najde.

Po velké bouřce narazil po cestě na zlomenou větev. Probudila se v něm fantazie a viděl v ní velký potenciál. Odnesl ji do ateliéru, kde se pustil do návrhu a tvorby designové police, kterou pojmenoval Bilbao.

Designová police Bilbao je vyrobena z opracovaného dřeva Jequitiba Cariniana z odrůdy tvrdého dřeva. Mimo jiné, tato odrůda je velmi vhodná pro výrobu dýhy. Větev stromu byla samozřejmě znovu upravena a opracována tak, aby mohla jednoduše přilnout ke stěně. Designer větve doplnil o skleněné desky, které slouží jako police. Působí velmi elegantním dojmem. Modifikace větve je doplněna i jinými materiály, jako je nerezová ocel. Dřevěná konstrukce je natřena matným černým lakem. Koncept Bilbao tak nejlépe vynikne na kontrastním bílém pozadí.

Rozměry designové police Bilbao: výška 2,43 m, šířka 3 m a hloubka 36 cm.

Umělecký koncept Bilbao je velmi rozsáhlý a je vhodné jej umístit do velkého a prostorného interiéru, aby design mohl zcela a plně vyniknout.

A vy byste se zastavili nebo byste šli dál?

Zdroj: meetsebastian.com

Štítky: Design, Designéři

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ