Magazín: Zelená je tráva

Zelená je tráva

15. ledna 2014 Rubrika: Doporučujeme

Počasí si dělá, co chce. A tak místo mrazivého zasněženého ledna tu máme skoro jaro. Někde se dokonce i stromy začaly zelenat. Zatím to vypadá, že zima tenhle rok nenavštíví ani hory. Proto není vůbec na škodu si nějaké to jaro pořídit i domů. A jaká je nejtypičtější barva jara? No přece zelená.

zelená jarní louka

Zelená barva je barva přírody, rostlin trávy. Zkrátka všeho, co člověk potřebuje k životu.  Lidské oko kvůli výsledku evoluce reaguje na zelenou barvu nejcitlivěji. Zapříčiněno je to barvou chlorofylu v rostlinách, která je zelená. Právě kvůli této asociaci působí barva na člověka uklidňujícím a blahodárným dojmem. V zeleném prostředí se cítíme v bezpečí. Další význam této barvy je volnost a svoboda. Kdo by nechtěl takou atmosféru doma? Zelená barva je perfektní do každého pokoje a interiéru. Ať už vybíráte zelené bytové doplňky nebo třeba i nábytek, vedle určitě nešlápnete.

V naší akční kampani, zaměřenou právě na zelenou barvu, najdete naše zelené stálice, ale i novinky, které rozšiřují jarní partu. Přiveďte domu volnost, pohodu a nějakou tu zelenou.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ