Magazín: Železo a kov jsou šik!

Železo a kov jsou šik!

23. srpna 2013 Rubrika: Tipy pro bydlení

Chladný, nepřívětivý a neosobní. Tak vypadá na první pohled industriální styl. Je typický surovými cihlovými stěnami či betonem. Ocelové trámy, které nejsou zakryty před zraky nájemníků, jsou jasným ternem.

ložnice s velkou postelí a stolkem s masivního dřeva a s kovovými doplňky

V životě každé továrny přichází moment, kdy přestává být prosperující a začíná docházet k jejímu úpadku a později k zavření. A co s takovou zavřenou továrnou, která nabízí obrovský nevyužitý prostor? Jako první po nich sáhli náruživí umělci. Snoubí se v nich obrovský prostor pro jejich vlastní seberealizaci či různé výstavy.

V množství filmů mladí a nadějní umělci či chudí studenti měli byt přetvořen právě z velkého holého prostoru. Kovové zábradlí vedlo do uměle postaveného patra na spaní. Do bytu - nebo takzvaného loftu - se dostanete nákladním výtahem, ve kterém si dveře musíte otevírat sami.

Industriální styl jako takový se vyznačuje kovovými prvky. Kovové skříňky, stolky či židle však nemusí být v typické pochmurné barvě. Stačí ho nabarvit a rázem máte svůj vlastní styl, který nikdo neokopíruje. Samozřejmě ani nikdo neříká, že musíte mít všechno zařízení kovové. Dobrým a celkem přívětivým kompromisem jsou kovové doplňky. Ty zapadnou i do běžného interiéru a dají mu osobitý charakter.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ