Magazín: Zorganizujte si šatník! Zn. snadno a rychle

Zorganizujte si šatník! Zn. snadno a rychle

03. června 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Léto už pomalu klepe na dveře a s ním přichází i výrazná obměna šatníku. Jak se ale vypořádat s větším množství oblečení, které má snad každá žena? Dnes pro vás máme několik tipů pro organizaci šatníku.

zorganizujte-si-satnik
Teď je ten správný čas na organizaci šatníku!

Každé ráno zápasíte se svým vlastním šatníkem? Už v něm pořádně nemůžete nic najít a překáží vám svetry z Vánoc. Zkuste za ním udělat tlustou čáru a zorganizovat ho jinak, lépe! Vyhraďte si na obměnu šatníku jednu či dvě hodiny, pusťte oblíbenou hudbu nebo film a pusťte se do toho!

uklizena-satni-skrin
Nebojte se více úložných prostorů!

Vše na hromadu!

Při vyklízení šatníku se nejprve nejvíce hodí vše naházet na jednu hromadu. Vyndejte vše, co ve skříních máte, včetně všech doplňků. Základem dobře zorganizovaného šatníku jsou i umyté police, takže je nezapomeňte co nejlépe uklidit.

Zorganizovat oblečení ve skříni je už pak jednoduché. K sobě dejte stejné kusy - trička, kalhoty, kabelky atd. Oblečení, hlavně to pověšené, můžete srovnat podle barev. Nebo dejte na jednu stranu skříně oblečení do práce a na druhou na doma a volný čas. Vše už je jen na vás.

Základní pravidlo skříně zní: dávejte do ní jen ty věci, o kterých víte, že je v blízké budoucnosti budete nosit. A jelikož léto už klepe na dveře, ukliďte zimní bundy a kozačky jinam, aby se vám ráno nepletly k letním tílkům a šortkám.

bila-satni-skrin-organizace-letni-satnik
Nechte vyniknout bílou šatní skříň

CO nechat a CO vyhodit?

Při úklidu skříně vždy přijdou na přetřes jednotlivé kousky oblečení. Co mám vyhodit a co naopak nechat? Z vlastní zkušenosti víme, že je těžké vyhodit či darovat oblečení, které jsme si sami koupili a nebo k němu máme jiný citový vztah. Vězte ale, že uvolněním místa ve skříni se vám ihned zlepší nálada. Navíc už tyto kousky oblečení nebudete vídat pravidelně a budete mít lepší pocit, že slouží třeba někomu jinému.

A jak na to? Nejlépe přemýšlejte o tom, kolikrát jste na sobě oblečení měli. Další možností je poskládat k sobě stejné věci - bílá trička, kabelky, džíny a podívat se, kolik kusů máte. Pokud vlastníte pět bílých triček a sedmery džíny, určitě se vám po některých z nich definitivně stýskat nebude. Zbytek darujte kamarádům, rodině, darujte charitě nebo prodejte v bazaru.

jak-uklidit-spodni-pradlo
Organizace spodního prádla PŘEDTÍM a POTOM

Přizvěte kamarádku!

Jak se dá ještě vyselektovat oblečení, které máte ve skříni? Přizvěte kamarádku, ať poradí, co vám sluší. Každý kus také vezměte do ruky, prohlédněte ho, a pokud bude materiál zcela vytahaný, ztratí tvar nebo proděravělý, vůbec nad ním nepřemýšlejte a vyhoďte ho. A pokud máte v šatníku věci, o kterých víte, že je jen těžko zkombinujete s dalšími svými věcmi, nešetřete ani je.

uskladneni-satku-a-sal
Buďte kreativní! Postačí jen ramínko ...

Pohrajte si s kombinacemi

Až oblečení vyřadíte, podívejte se po tom, co vám ve skříni zbylo. Zkuste vytvořit kombinace, které můžete pohodlně nosit mezi lidi. A pokud vám chybí několik "basic" kousků, udělejte si hezké odpoledne a dokupte je. Za odměnu!

barevna-satni-skrin
Nechte průchod barvám

Organizujte

Organizace je polovinou úspěchu, alespoň co se skříní s oblečením a doplňky týče. Nebojte si pořídit úložné kontejnery a krabice. Buďte i trochu kreativní a podívejte se po různých DIY projektech. Svépomocí můžete skvěle uskladnit šály nebo šátky, podprsenky, ponožky i kalhotky. Další fígly na uložení najdete i u kabelek či bot.

zdroj všech obrázků: pinterest.com

designoutlet-regaly-ulozne-prostory
Tyto produkty najdete na Designoutlet.cz

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ