Magazín: Dětský pokoj podle Feng Shui

Dětský pokoj podle Feng Shui

07. června 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Dětský pokoj je místem, které musí být inspirativní, veselé, útulné, plné lásky a příjemného pocitu. Vyzkoušejte několik jednoduchých rad, které vám mohou zajistit to, že vaše dítě bude zdravé, šťastné a spokojené.

detsky-pokoj-feng-shui
I modrá barva může být dominantní v holčičím pokoji.

Feng Shui nám nabízí plno zajímavých tipů a rad pocházejí z tradičního čínského umění. V minulém článku jsme se věnovali tomu, jak vytvořit ložnici plnou pozitivní energie. Tentokrát budeme vytvářet vyvážený dětský pokoj.

Při vybavování dětského pokoje myslete na to, že postel zaručeně patří co nejdále od dveří. Měla by být také daleko od všech elektronických zařízení. Zaručeně sem nepatří televize, notebook, tablety a další jiné vymoženosti, alespoň do té doby, dokud to není skutečně nutné.

Vyzkoušejte barvy, které probudí v dítěti kreativitu.

Není na tom nic špatného, pokud se oprostíte od standardní růžové a modré barvy. Vyzkoušejte také něco jiného. Například odstíny fialové barvy probouzejí kreativitu. V dětském pokoji volte tlumenější tóny, které nebudou vaše oči dráždit na první pohled. Myslete na to, že v takovém místě se musíte cítit dobře vy i vaše dítě.

Vyzkoušejte barvy, které probudí v dítěti kreativitu.
Není na tom nic špatného, pokud se oprostíte od standardní růžové a modré barvy. Vyzkoušejte také něco jiného. Například odstíny fialové barvy probouzejí kreativitu. V dětském pokoji volte tlumenější tóny, které nebudou vaše oči dráždit na první pohled. Myslete na to, že v takovém místě se musíte cítit dobře vy i vaše díNení na tom nic špatného, pokud se oprostíte od standardní růžové a modré barvy. Vyzkoušejte také něco jiného. Například odstíny fialové barvy probouzejí kreativitu. V dětském pokoji volte tlumenější tóny, které nebudou vaše oči dráždit na první pohled. Myslete na to, že v takovém místě se musíte cítit dobře vy i vaše dítě.
barvy-do-detskeho-pokoje
Jemné a nenápadné tóny můžete zvýraznit doplňky a designovými dekoracemi.

Pořiďte více druhů osvětlení.

Denní světlo je nenahraditelné, ale myslete i na dlouhé zimní období, které nám moc denního světla nedodá. V dětském pokoji je vhodné pořídit několik druhů osvětlení, které se budou používat v různou denní dobu. Závěsné osvětlení a stolní lampa je zákládní osvětlení, které musí být v každém dětském i studentském pokoji.

osvetleni-v-detskem-pokoji
Kompozice několika různých závěsných lustrů vytvoří příjemný dojem na první pohled.

Upřednostněte dřevo.

Při vybavování dětského pokoje dávejte přednost přírodním materiálům. Celkově upřednostňujte určitě dřevené materiály před plastem. Ať už se jedná o jednotlivé vybavení, postel, skříně, stůl, ale i hračky. Z přírodních materiálů by mělo být i vše ostatní, jako jsou záclony, povlečení či polštáře.

drevene-hracky
Dřevěné hračky jsou kvalitní a zdravotně nezávadně. Mimo jiné nezatěžují naše životní prostředí.

K tomu, aby pokoj působil celkovým harmonickým dojmem, můžete vyzkoušet také přírodní esenciální vůně. Sáhněte po těch jemnějších, které nebudou nijak agresivní a budou pozitivně působit na vaše dítě. Klidně je nechte, ať si sami vyberou tu, která jim nejvíce voní. Vhodným tipem je určitě heřmánek, levandule, růže i sladká vanilka.

 

Zdroj: pinterest.com

Štítky: Dětský pokoj

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ