Magazín: Glamour designové trendy (ne)jen z Paříže

Glamour designové trendy (ne)jen z Paříže

22. května 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

O Francouzích se říká, že jsou neuvěřitelně poživační. Tomu odpovídá i vybavení jejich interiérů. Elegantní nábytek, nápadné, výrazné doplňky a malé detaily dělají z jejich domů a bytů mekky designu. Ostatně jejich velikánství podtrhuje i dominanta této země Eiffelova věž. Nahlédněte s námi pod pokličku francouzského designu…

Designový nábytek z Francie Dekorativní doplňky do interriéru Designové doplňky do koupelny

Glamour styl – minulý, budoucí i současný trend

Elegance a styl jsou vždy žádanými prvky interiéru, proto jsou letos v kurzu elegantní a zároveň praktické doplňky s rustikálním nádechem. Bohatě nařasené závěsy, přepychová čalouněná křesla, masivní nábytek a designově propracované lustry, to je glamour styl.

Černobílá elegance z Paříže

Paříž je odjakživa považována za mekku umění. Francouzi jsou známí svým vytříbeným vkusem, který rádi aplikují i na oblast designu. To se projevuje prostřednictvím nehynoucích barev – černé a bílé, do kterých „oblékají“ jak nábytek, tak doplňky. Není nad kontrast! A navíc černobílá kombinace nikdy nevyjde z módy. Navíc z Francie pochází brilantní designové mozky jako třeba Francis Cayoutte.

Kompatibilita barev

Opakem jednoduchosti, kterou se černobílá kombinace vyznačuje, je vybavení interiéru barevnými prvky. Těchto prvků nemusí být mnoho, aby váš interiér osvěžily. Stačí k dřevěnému stolu přidat dřevěné židle lakované různými zářivými barvami, nebo na jídelní stůl umístit barevnou mísu s ovocem. Využití barev je pozitivem, dejte však pozor aby se ze stylového interiéru nestal vykřičený dům. U barev obzvláště platí všeho s mírou. Unikátní propojení barev stylu skvěle aplikuje na oblast designu německá značka Remember.

Modrá je dobrá

Modrá v interiéru je zaručeně tím nejvíce viditelným trendem letošního roku nejen ve Francii. Využívají se odstíny tmavě modré barvy nábytku doplněné kontrastem bílých stolů a židlí, či modře vymalované místnost. Nejen tmavě modrá je in. V závěsu za ní se drží tyrkysová, s níž jde ruku v ruce středomořský styl plný přírodních materiálů.

Pokud jste milovníkem modré, jistě si vyberete z nabídky modrých produktů na našem partnerském webu DesignOutlet.cz. A pokud ne, jednoduše si filtrem navolíte jinou barvu.

Štítky: Design, Designové dekorace, Interiérové dekorace

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ