Magazín: Love, love, love. Jsme posedlí Valentýnem?

Love, love, love. Jsme posedlí Valentýnem?

14. února 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Slavíte 14. února? Pravděpodobně jste propadli davovému šílenství. Ale co je na tom. Teď máte příležitost zjistit i jiné spojitosti, než jsou valentýnky, růže nebo šťavnatý steak.

valentyn
Svátek zamilovaných připadá tento rok na neděli.

Několik faktů, které ukazují, že nás Valentýn nebere za srdce.

Český národ zrovna neoplývá láskou ke jménu Valentýn. Alespoň podle toho, co říkají statistiky. Jméno Valentýn totiž nosí pouze 39 lidí. Jedná se tedy o 536 nejčastější jméno podle jmenné statistiky.

Valentýn je mužské křestní jméno latinského původu, jehož základem je latinské slovo „valens“ s významem zdravý nebo silný. Jméno je plné lásky, zdraví a síly. Vyvinulo se z původního latinského jména Valentinus.

Zpátky k Valentýnu. Svátku lásky.

Vlentýn nás samozřejmě baví, stejně tak jako zbytek světa. Je to dáno především dnešní dobou. Pokud si vzpomínáte, posledního ledna jsme vám přinesli várku nápadů, jak být originální na Valentýna. TOP #5 valentýnských tipů pro něj mělo úspěch. No řekněte sami, vybrali jste nějaký z nich?

Láska, radost - patnáct krát jinak

Hashtag "valentinesday" je dneska v trendu snad na všech sociálních sítích. Podívejte se, jak si užívají dnešní den ostatní.

radost-na-valentyna
Instagramové posty uživatelů: e.s.t.e.ll.e, evesaintramon, tumblres_teens, iletaitunenoix_, blossom_le_bouquet, instylife38, pug_the_best, alex_rod777, _h_fouste, punkt_m, designoutlet.cz, eventpassion, byheartmade s madame.belle90

Přidejte na Instagram nějakou fajn fotografii, jak právě trávíte váš svátek zamilovaných. Stačí, když přihodíte k vaší fotce #designoutletcz. A pokud nás zrovna nesledujete, klidněte na sledovat. Můžete se těšit na příval inspirativních fotografíí z našeho partnerského internetového obchodu DesignOutlet.

 

Zdroj: svatky.centrum.cz

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ