Magazín: Jak zvolit vhodný lustr? Známe odpověď!

Jak zvolit vhodný lustr? Známe odpověď!

12. února 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

Se světelným vybavením svého bytu si můžete pěkně vyhrát. Zároveň to ale můžete i pěkně prohrát. Jak vybrat správné a vyhovující světlo? Jak vybrat světlo, které bude praktické a současně originální, které bude dobře sloužit a zároveň se stane designovým doplňkem? Jednoduše takto...

Designová lampa

Upřete svůj zrak vzhůru. Ne k nebi, ale ke stropu. Zde platí základní pravidlo. Vysoké stropy snesou i masivní nebo dlouhé závěsné lustry a čím je strop nižší, tím lépe je ubírat na velikosti i extravaganci.

Světlo přizpůsobte účelu místnosti. V každé místnosti vašeho bytu vykonáváte jinou činnost. Například kuchyň je do jisté míry i pracovnou. A na práci je přeci potřeba dobře vidět, proto je vhodné hodně intenzivní světlo, nejlépe dvě. Jedno u linky a druhé nad jídelním stolem. Naopak je tomu v ložnici. Vždyť kdo by si chtěl ráno rozsvítit a ihned se oslepit mohutnou světelnou září? Asi nikdo. Do ložnice je proto lepší volit tlumenější osvětlení.

Odborníci většinou tvrdí, že světla bychom měli dělit na tzv. centrální a dekorativní. Centrálního světlo, což je většinou lustr, tedy slouží jako hlavní zdroj světla a důležitý je především jeho výkon. Účel dekorativních světel je pak jasný – zdobit. Každý, kdo se alespoň trochu vyzná v designu, ví, že se dá spojit obojí. Živoucím příkladem jsou designové lustry Vita.Takže se můžete směle vrhnout do vybírání méně tradičních lustrů

V posledním bodě se tedy podíváme na designovou stránku věci. Lustr se může jednoduše stát dominantou každého pokoje, může určovat jeho styl nebo ho skvěle doplňovat.  Pokud jste pro první variantu, nemůžete najít nic lepšího, než jsou například nebeské retro lustry značky Vita, či lustry inspirované přírodou jako například lustry Conia a Silvia v dekoru mědi. Pokud hledáte spíše elegantního společníka pak pouze a jedině lustr Rima.

Nyní už nezbývá, než užívat si krásné osvětlení a těšit se z příjemné atmosféry, kterou ve vašem bytě vytváří.

Štítky: Lampy, Lustry, Osvětlení a svítidla, Stolní lampy, VITA

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ